5 redenen om over te stappen naar een PD&M collection
21 juni 2022 
3 min. leestijd

5 redenen om over te stappen naar een PD&M collection

Steeds meer van onze klanten stappen over van een Inventor Professional abonnement, naar een volledige PD&M Collection. Toch heeft nog niet iedereen deze overstap gemaakt, en dat is jammer, want een PD&M Collection biedt heel veel meerwaarde ten opzichte van een Inventor Professional abonnement voor een bescheiden meerprijs. In dit blog leg ik je graag uit wat de belangrijkste 5 redenen zijn om over te stappen naar een volledige PD&M Collection.

1. Inventor en AutoCAD workflow

Wanneer je denkt aan de overstap van 2D naar 3D, dan lijkt het soms alsof je zou moeten kiezen. In werkelijkheid kun je met een PD&M Collection, waar zowel AutoCAD als Inventor Professional in inbegrepen zit, de overstap van 2D naar 3D zo geleidelijk laten verlopen als je zelf wilt. Heb je nog een project die in 2D staat, en waar voorlopig ook nog geen behoefte voor bestaat om naar 3D om te zetten? Dan kun je deze overstap met behulp van een PD&M Collection maken op het moment dat dit wel noodzakelijk wordt. Ook kun je er uiteraard voor kiezen om delen van projecten in 2D te laten bestaan wanneer hier de behoefte voor bestaat. Met een PD&M Collection heb je hier de volledige vrijheid voor.

2. Inventor en Fusion 360 workflow

Engineering teams staan onder constante druk om producten zo snel mogelijk in de markt te zetten. Hierdoor is er minder tijd beschikbaar voor innovatie. Door Inventor Professional te combineren met bijvoorbeeld generative design in Fusion 360, kun je traditionele problemen op een innovatieve en efficiënte manier oplossen. Ook Fusion 360 is onderdeel van de PD&M collection, waardoor je direct toegang hebt tot de kracht van de bijbehorende Cloud mogelijkheden.

Generative Design in Fusion 360 is een technologie die een groot aantal ontwerpen genereert op basis van op voorhand opgesteld doelen en randvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde geometrie, materialen en productietechnieken. De ontwerpen die worden gegenereerd tijdens Generative Design, worden getoetst aan deze randvoorwaarden, zodat je altijd het best mogelijke ontwerp kunt kiezen wat voldoet aan de door jou opgestelde voorwaarden.

3. Inventor en Navisworks workflow

Navisworks is 2D/3D project management software. De software geeft je onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Inladen van Inventor assemblies;
  • Samenwerken;
  • Opzetten van projectplanning;
  • Maken van renders en animaties.

Navisworks werkt erg goed met hele grote Inventor samenstellingen die niet goed handelbaar zijn binnen Inventor. Wanneer je bijvoorbeeld van verschillende afdelingen of organisaties losse Inventor samenstellingen ontvangt, die allemaal in één hoofdsamenstelling geplaatst moeten worden, is Navisworks hiervoor vaak de beste oplossing. Je kunt dan direct door de hoofdsamenstelling heen ‘wandelen’, uitgebreide clash detectie uitvoeren, en mooie renders en animaties maken. Wanneer een onderliggende Inventor samenstelling wijzigt, dan zie je direct deze wijzigingen terug in het Navisworks model.

4. Geïntegreerde CAD/CAM en Nesting tools

Produceer kwaliteitsonderdelen, reduceer programmeertijd en win meer opdrachten met Inventor CAD/CAM. Deze volledig geïntegreerde CAM software draait direct in Inventor, zodat je toolpaden kunt maken in dezelfde omgeving als waar je de onderdelen in ontwerpt. 

Autodesk Inventor CAM beschikt onder andere over Adaptive Clearing, waarmee je grote en ruwe verspanende bewerkingen zo efficiënt mogelijk kunt programmeren. Voor de meeste machines is er volledige post processing aanwezig. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe machines toegevoegd, zodat jij direct kan beginnen met het aansturen van je CNC-bewerkingscentra vanuit Autodesk Inventor Professional.

5. Uitgebreide simulatie tools

De PD&M Collection bevat een aantal krachtige simulatietools die naadloos samenwerken met Inventor Professional. Denk bijvoorbeeld aan Inventor Tolerance Analysis, waarmee je snel en eenvoudig tolerantiekettingen kunt analyseren. Met het rapport uit de Tolerance Analysis kun je snel begrijpen waar een ontwerp aangepast moet worden om het economischer te kunnen produceren, of om de onderdelen binnen een samenstelling beter op elkaar te kunnen laten passen. 

Daarnaast is Inventor Nastran onderdeel van de PD&M Collection. Elke engineer die gebruikt maak van de Stress Analysis tool binnen Inventor Professional zal wel eens de limieten van deze module tegen gekomen zijn, denk bijvoorbeeld aan het maken van knikberekeningen die binnen de Stress Analysis module niet mogelijk zijn. Binnen Nastran zijn knikberekeningen wel mogelijk, net zoals non-lineaire berekeningen, dynamische studies, vermoeiing, warmteoverdrachtsberekeningen, en nog veel meer.

Tot slot

Ben je na het lezen van dit blog benieuwd geworden en wil je weten wat de overstap van Inventor Professional naar een volledige PD&M Collection voor jou en jouw collega’s kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of vraag een offerte aan. We helpen je graag.

Reactie plaatsen