AutoCAD 2024: What's new? Ontwerpen voor de uitdaging van morgen
05 april 2023 
2 min. leestijd

AutoCAD 2024: What's new? Ontwerpen voor de uitdaging van morgen

Het is zover! We mogen weer mooie ontwikkelingen met jullie delen over de nieuwe release van AutoCAD. Ik heb bekeken wat er allemaal nieuw is in AutoCAD 2024 en er zijn weer een aantal goede verbeteringen te melden.

What's new AutoCAD 2024?

In de versie van AutoCAD 2024 wordt de focus gelegd op het samenwerken en zien we vooral verbeteringen op functies die vorig jaar nieuw geïntroduceerd zijn, met als doel om deze gemakkelijker te maken in gebruik. Het betreft Activity Insights, Markup Assist, Trace Updates en de koppeling naar het Autodesk Construction Cloud platform.

Er zijn 3 kerndoelen gesteld:

  • Het versnellen van de creativiteit
  • Functionaliteit op maat
  • Het verbinden van ontwerpervaringen

Versnellen van de creativiteit

Wat opvalt is de prestatieverbetering van AutoCAD 2024. Vorig jaar zagen we al een extra Graphic Performance optie voor het versnellen van de prestaties. Dit jaar is de focus ook gelegd op hoe snel bestanden openen en de snelheid waarmee de software schakelt tussen modellen en weergavepoorten.

Functionaliteit op maat

Vanaf nu kunnen organisaties AutoCAD aanpassen voor hun eigen branche. Hiermee liggen de specifieke disciplines op routines en workflows voor bouwen en uitvoeren. Het gemiddelde percentage aan productiviteitswinst met behulp van de Specialised Toolset ligt daarmee op wel 63%!

aec-toolset

autocad-pmd-toolset

Verbinden van ontwerpervaring

Waar we de LISP-functie al kennen in de AutoCAD desktop versie (AUTOLISP) is deze nu ook beschikbaar in AutoCAD LT. Je kunt zo gebruik maken van duizenden eerder geschreven programma's die zijn gemaakt voor gebruik in AutoCAD-programma's. AutoCAD LT ondersteunt LSP-bestanden (AutoLISP Source), gecompileerde LSP-bestanden, Fas-bestanden (Fast-load AutoLISP) en VLX-bestanden (Visual LISP Applications).

AutoCAD Web

Samenwerken aan CAD-ontwerpen wordt op deze manier steeds makkelijker. Je hebt toegang tot AutoCAD Web met een abonnement op AutoCAD 2024 en AutoCAD LT 2024. Ben jij nog geen gebruiker? Je kunt met de webversie online CAD-ontwerpen maken en deze bekijken, bewerken en markeren vanuit een webbrowser of mobiele app. Zo kun je overal effectief met elkaar samenwerken aan innovatieve oplossingen!

What's more?

Binnen de nieuwe versie is een snelkoppeling gemaakt in het properties-panel om een block makkelijk te kunnen vervangen (Smart Block Replacement). Daarnaast zijn er visuele ontwikkelingen doorgevoerd: een menufunctie aan de projecttabbladen (File Tab Menu) en de Model/Paperspace tabbladen (Layout Tab Menu).

OPEN AIR

Wil jij meer weten over de Specialised Toolset of bijvoorbeeld AutoCAD Web? Schrijf je dan nu in voor de OPEN AIR 2023 en volg onder andere de sessie AutoCAD What's new 2023 & 2024 + Masterclass en andere toffe break-out sessies! Zo ben je in één dag weer helemaal up-to-date van jouw favoriete Autodeskproduct en programma's zoals Pillr, GWW-CAD en NTI TOOLS.

OPEN AIR 2023 | Online updatetrainingen