arrow_drop_up arrow_drop_down
15 januari 2018 

Autodesk stopt met het ondersteunen van een aantal InfraWorks services

Sinds 3 januari 2018 worden een aantal InfraWorks services niet meer ondersteund. De gebruikerstrends en security audits waren voor Autodesk belangrijke redenen om hier mee te stoppen. Je bent vast benieuwd om welke services dit gaat en wat dit voor jou betekent. Je leest het in dit blog.

Op welke gebruikers heeft dit effect?

Deze wijziging heeft alleen betrekking op gebruikers van InfraWorks 2017.2 en oudere versies. Gebruikers van versie 2017.3 (januari 2017) hebben hier geen last van. Weet jij niet zeker welke versie je nu gebruikt? Bekijk dan deze screencast en kom erachter.

Welke InfraWorks services worden niet meer ondersteund?

Sinds 3 januari 2018 worden Create Civil 3D drawings vanuit een InfraWorks model en een aantal cloudgebaseerde dataconversies niet meer ondersteund. Wat verandert er nu precies?

  • Create Civil 3D Drawings
    In oudere versies van InfraWorks kon je met deze cloudservice een Civil 3D Sheetset met Alignment en Profile sheets maken. Dit deed je door DWG’s aan te maken van een DTM, inclusief een wegontwerp gemodelleerd in InfraWorks. InfraWorks en AutoCAD Civil 3D zijn nu veel meer geïntegreerd. Dit zie je bijvoorbeeld aan de InfraWorks Toolbar in Civil 3D. Hiermee kun je direct een InfraWorks model  openen en de Alignment en Profile sheets aanmaken.
  • Cloudgebaseerde dataconversies
    Beschik jij over InfraWorks versie 2017.3 of hoger? Dan moet je extra software gebruiken om de onderstaande bestandsformaten succesvol op te nemen in een InfraWorks model. Voor versie 2017.2 of ouder worden de cloudgebaseerde dataconversies niet meer ondersteund.

CityGML

Gebruik voor CityGML data, zoals de Rotterdam 3D open dataset, deze gratis CityGML Importer for InfraWorks van Safe Software (de makers van FME Desktop). Deze conversiesoftware zet een CityGML bestand om naar IMX. Dit bestand kun je daarna koppelen aan InfraWorks.

Civil 3D drawings

Heb jij AutoCAD Civil 3D en InfraWorks allebei geïnstalleerd op een computer? Dan kun je Civil 3D projecten rechtstreeks koppelen in InfraWorks via de Data Sources. Zorg er wel voor dat de (jaar)versies van beide applicaties gelijk zijn, zoals Civil 3D 2018 en InfraWorks 2018. Is het op een of andere manier voor jou (nog) niet mogelijk om over gelijke versies te beschikken? Maak dan gebruik van het IMX-export en importformaat. Dit werkt ook tussen verschillende versies onderling.

DGN, IFC, Revit, SketchUp en 3D-DWG bestanden

Per 3 januari 2018 is de cloudconversie die je kon gebruiken voor de InfraWorks versie 2017.2 en ouder gestopt. Voor versie 2017.3 en volgend werkt een nieuwer type cloudconversie nog wel. DGN, IFC, Revit, SketchUp en 3D-DWG-bestanden kun je daarnaast ook nog succesvol koppelen als je Autodesk Navisworks Manage of Simulate op dezelfde computer hebt geïnstalleerd naast InfraWorks. Hierbij is het wel van belang om rekening te houden met dezelfde (jaar)versies, dus Navisworks 2018 in combinatie met InfraWorks 2018 en het instellen van de Local Import optie in de Application Settings (zie hieronder).

 

Tot slot

Heb je vragen over deze wijziging? Reageer onder dit bericht of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen

Meer kennis, tips en artikelen ontvangen? 

Cookiestatement