Skip to main content Search

Betaal naar gebruik met Autodesk Token Flex

Naëmi Godfried

Met Token Flex is het mogelijk om enkel te betalen voor de producten die incidenteel worden gebruikt. Bij CAD & Company kun je tokens bestellen of een advies inwinnen over de mogelijkheden. Hoe Token Flex werkt en wanneer dit interessant kan zijn voor jouw organisatie, licht ik in dit blog graag voor je toe. 

Wat is Token Flex?

Token Flex maakt het mogelijk om tokens te kopen voor één of meerdere teams in jouw organisatie. Met deze tokens kan er per 24 uur toegang verkregen worden tot een breed scala van Autodesk Flex-producten. De hoogte van het aantal tokens dat per gebruik wordt ingezet, is afhankelijk van het type product dat in gebruik wordt genomen. 

Tokens zijn in de volgende hoeveelheden te bestellen:

  • 100 Tokens
  • 500 Tokens
  • Veelvoud van bovenstaande hoeveelheden
  • Stuksprijs € 2,75 (*check altijd even de meest actuele prijs)
  • Vanaf 5000 Tokens profiteer van je een lagere prijs

token-flex-autodesk-producten.jpg

Hoe werkt Token Flex?

Je kunt een onbeperkt aantal gebruikers vanuit Autodesk Account aan Flex toewijzen en je kunt eenvoudig beheren tot welke software een gebruiker toegang krijgt. Heeft jouw team een lage hoeveelheid aan tokens? Dan ontvang je hier tijdig een notificatie van zodat je ook tijdig tokens kunt bijbestellen. Een gebruiker hoeft eenmalig online in te loggen om vervolgens voor een periode van 24 uur offline met de software te kunnen werken. 

token-flex-beheer.jpg

 

Wanneer jouw organisatie van Token Flex gebruik maakt, ontvang je rapportage mogelijkheden om het tokengebruik en de tokenuitgaven binnen Autodesk Account goed te kunnen bijhouden. Tokens zijn altijd 365 dagen geldig, na deze termijn komen ze altijd meteen te vervallen, verbruik ze dan ook tijdig. Je kunt altijd naar behoefte nieuwe tokens bijbestellen. Wanneer je dit doet worden altijd eerst de eerder aangekochte tokens verbruikt, met andere woorden: de tokens die als eerst verlopen, worden als eerst ingezet. Maakt een gebruiker van zowel Subscription als Flex gebruik? Geen probleem! Dan worden altijd eerst de Single-user licenties in gebruik genomen voordat er tokens ingezet worden. 

attention icon

De video is niet beschikbaar

Om deze video te bekijken, moet je marketingcookies accepteren.

Dat doe je hier - dan moet je de pagina opnieuw laden

Wanneer is Token Flex interessant voor jouw organisatie?

Of Token Flex een oplossing is voor jouw organisatie heeft alles te maken met het incidenteel gebruik van benodigde software, of je van snel schakelen houdt en of jouw organisatie in een bepaalde fase mogelijk behoefte heeft om ander type software uit te proberen. 

  1. Geen geld spenderen aan een abonnement voor incidentele software gebruikers

Heeft jouw organisatie te maken met gebruikers die een volledige Autodesk licentie nodig hebben, maar hier enkel 1 of 2 keer per week toegang toe nodig hebben? Dan is Autodesk Token Flex de ideale oplossing voor incidentele gebruikers! Je betaalt namelijk enkel voor de keren dat de software daadwerkelijk wordt gebruikt zonder dat een jaarlijkse Subscription afgenomen hoeft te worden. 

  1. Snel inkopen en minder administratie?

Start er op korte termijn een (tijdelijk) project en wil je snel kunnen schakelen, ook dan is Token Flex een handige oplossing. Je kunt (project)medewerkers eenvoudig en in bulk aan een team toevoegen zodat middels Token Flex de benodigde software kan worden opgestart. Het invoeren van serienummers of opnieuw installeren van de software is niet nodig.

token-flex-projectmedewerker.jpg

  1. Gespecialiseerde producten voor verschillende fases van het ontwerpproces

Met Token Flex is het mogelijk om met een laag risico en minder kosten, gespecialiseerde software welke nog niet binnen jouw organisatie wordt gebruikt, uit te proberen. Deze software is dan toe te passen in verschillende fases van het ontwerpproces. De afname van een jaarlijks abonnement is op deze wijze niet aan de orde.

  1. Stages

Ontvang je de komende tijd één of meerdere stagiaires die niet fulltime met Autodesk software hoeven te werken, maar wel een volledige licentie nodig hebben? Ook dan zou het gebruik Token Flex een optie kunnen zijn. 

token-flex-stagiaires.jpg

Cloudcredits

Zijn tokens hetzelfde als Cloud Credits? Nee. Tokens kunnen alleen worden ingezet voor Flex-producten en Cloudcredits worden gebruikt voor Clouddiensten. Hier betaal je per resultaat voor, zoals bijvoorbeeld in het geval van een rendering in de Cloud. Vanaf 29 maart vervangt Autodesk Creditclouds met tokens en is het niet meer mogelijk om nieuwe Cloudcredits te bestellen. Per 29 maart 2023 komen alle Cloudcredits te vervallen en zijn deze dus niet meer bruikbaar.

Wat krijg je nog meer?

Met Token Flex zijn er tokens inzetbaar voor ruim 30 Autodesk producten! Daarnaast ontvang je bij voldoende tokens ook altijd gratis toegang tot:

  • Cloud Models for Revit 
  • Desktop Connector
  • Drawing History for AutoCAD
  • Drive
  • Factory Desin Utilities     
  • Fusion Team       
  • Generative Design for Revit
  • Grading Optimization for Civil 3D
  • Insight-Energy Analysis   
  • Insight-Green Building Studio      
  • Inventor Nesting              
  • Inventor Tolerance Analysis         
  • Proces Analysis  
  • Shared Views

Tot slot

Wil je gebruikmaken van Token Flex of ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Neem gerust contact met ons op dan bekijken we graag wat passend is voor jouw organisatie.