arrow_drop_up arrow_drop_down
20 april 2020 

Cursussen volgen in tijden van Corona

“Wat is het fijn om een cursus online te volgen. Lekker in mijn eigen omgeving met persoonlijke begeleiding van een ervaren trainer. Een afstand maar toch persoonlijk.”

Door de Coronacrisis blijven we met z’n allen zoveel mogelijk thuis. Dit betekent ook dat de cursussen die wij normaal gesproken in ons trainingscentrum in Wormerveer verzorgen, daar niet meer gegeven kunnen worden.

Online cursussen

Van klassikaal naar online

Alle cursussen die normaal gesproken plaatsvinden in onze trainingsruimte in Wormerveer kunnen door de Coronacrisis daar niet meer worden geven. Vervelend, maar er is natuurlijk begrip voor. Op dit moment dient iedereen te schakelen in deze lastige periode en iedereen moet wennen en zoeken, naar passende werkvormen en leermogelijkheden.

Dit kunnen wij en jij dus ook

Waarin veel in de eerste week van de Coronacrisis nog dachten cursussen uit te stellen is dit bij ons geen optie of gedachte geweest. Bij ons was meteen de gedachte: dit kunnen wij. Wij verzorgen de cursussen via Microsoft Teams en Frame! Dit betekent nog steeds maximale begeleiding (we trainen namelijk nog steeds maximaal zes personen tegelijk), maar dan vanuit je eigen huis! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer, headset met microfoon en eventueel een webcam. Een webcam is leuk voor het voorstelrondje. Zo zie je elkaar en ben je toch samen in contact. Voel je deze behoefte niet, dan laat je deze lekker uit. Zo vind iedereen hierin ook weer zijn eigen weg.

Blijven leren

Doordat de scholen gesloten zijn is het voor kinderen belangrijk om een weg te vinden om toch te kunnen leren en te blijven ontwikkelen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. Het is belangrijk om nog steeds nieuwe kennis tot je te nemen om zoveel mogelijk bij te blijven en mee te gaan in deze tijd. Zorg dat het niet stagneert maar dat alles door gaat zoals het door hoort te gaan en zou moeten gaan.

De voordelen van een online cursus

De online cursus biedt vele voordelen in deze tijd:

  • Het zijn nog steeds kleine klassen van maximaal 6 cursisten en dus veel persoonlijke begeleiding.
  • Geen reistijd en dus ook geen file naar Wormerveer.
  • Je vertrouwde omgeving en eigen computer, toetsenbord en muis en uiteraard de lekkere koffie van thuis.

Een ideale toevoeging aan de online cursus is dat de cursist ook het scherm kan delen. Dit is enorm leerzaam en goed te volgen voor de trainer en andere cursisten. We kunnen hiermee meer praktijkgericht trainen, en van elkaar leren.

De eerste cursussen zijn succesvol afgerond

Afgelopen week zijn de cursussen AutoCAD, Inventor en Revit voor installateurs al online gegeven. Onze instructeur Nam verzorgde bijvoorbeeld een online cursus AutoCAD en dat ging perfect. Zo vond ook één van onze cursisten Menno de Bruin van Royal Van Lent Shipyard:

“Het is even wennen, maar uiteindelijk kun je alles goed volgen. Het scherm kan overgenomen worden als je het even niet meer weet of kan vinden. Het scherm kun je delen met de rest van de groep, zodat iedereen ziet wat je aan het doen bent of om te laten zien wat je hebt gedaan (in de klas kan dat niet).

Ook is het in de klas vaak warm en benauwd en zit je scheef ten opzichte van het uitlegscherm, waar je nu geen last van hebt.

Nu hebben we dit thuis gedaan vanwege het Coronavirus, maar je zou dit ook bijvoorbeeld prima op de zaak kunnen doen mits je een beetje rustig zit of kan zitten.”

Zelf een cursus volgen?

Wil jij ook online een Autodesk cursus of een cursus van onze eigen producten volgen? Bekijk dan snel ons cursusaanbod!

 

Reactie plaatsen

Ben jij er dit jaar bij tijdens de (virtuele)

CAD & Company Universiteit?

Laat je op 8 oktober 2020 inspireren door verschillende interessante en opvallende cases uit jouw branche! Gewoon vanaf je bureau en helemaal gratis. Meld je nu aan!
Cookiestatement