Blog 1: De digitalisering van de maakindustrie en de rol van Autodesk software
04 september 2023 
3 min. leestijd

Blog 1: De digitalisering van de maakindustrie en de rol van Autodesk software

Welkom bij het eerste blog van onze blogreeks over de digitalisering van de maakindustrie! In deze serie geven we inzicht hoe de Autodesk producten een centrale rol kunnen spelen voor organisaties om vandaag de dag nog succesvoller te zijn in de digitale transformatie.

Onderwerpen digitalisering maakindustrie

De volgende onderwerpen over de digitalisering in de maakindustrie komen tijdens deze blogserie aan bod:

  1. De digitalisering van de maakindustrie en de rol van Autodesk software.
  2. Samenwerken aan productontwikkeling met Autodesk Fusion 360.
  3. De zes voordelen van Autodesk Vault Professional.
  4. De volgende stap in efficiëntie en veiligheid: De zes voordelen van het hosten van Vault Professional op het Microsoft Azure cloudplatform.
  5. Hoe je controle krijgt over je productie met Autodesk CAM oplossingen.
  6. Hoe je bedrijfsbreed het workflow management kunt verbeteren met de Autodesk ‘s Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing.

Vandaag bespreken we op hoofdlijnen, de fundamentele rol van Autodesk-oplossingen bij het mogelijk maken van de digitale transformatie. Ook bespreken we wat de voordelen zijn voor de organisaties in de maakindustrie. Laten we erin duiken!

Digitale transformatie in de maakindustrie

De maakindustrie ondergaat een constante transformatie die voor een groot gedeelte wordt gestuurd door de technologische vooruitgang en de veranderende dynamiek in de markt. Om in dit veranderende landschap concurrerend te blijven, is het belangrijk om als organisatie de digitale transformatie te omarmen. De digitalisering in de maakindustrie stelt organisaties namelijk in staat om processen sterk te optimaliseren, samenwerking te verbeteren en innovatie te stimuleren om uiteindelijk sterke groei mogelijk te maken.

De kracht van Autodesk-oplossingen

Autodesk biedt een uitgebreide reeks oplossingen op maat aan voor de digitalisering van de maakindustrie. Deze oplossingen, waaronder Fusion 360, Vault Professional en Fusion 360 Manage, bieden organisaties de tools die ze nodig hebben om de complexiteit van digitale transformatie het hoofd te bieden.

Stroomlijnen van ontwerp en samenwerking met Fusion 360

Fusion 360, één van de belangrijkste producten van Autodesk. Deze software heeft een belangrijke stap gezet in het stroomlijnen van het ontwerpproces door CAD-, CAM- en CAE-mogelijkheden samen te brengen in één cloudgebaseerd platform. Met Fusion 360 kunnen organisaties ontwerpiteraties stroomlijnen, de samenwerking tussen ontwerpteams en stakeholders bevorderen en de time-to-market versnellen. Het cloud-gebaseerde model van Fusion 360 maakt real-time samenwerking mogelijk, zodat alle stakeholders tijdens de gehele levenscyclus van de productontwikkeling op één lijn zitten. Wel zo handig!

Efficiënt gegevensbeheer en revisiecontrole met Vault Professional

Databeheer is natuurlijk een cruciaal aspect voor de digitalisering in de maakindustrie. Autodesk Vault Professional is ontwikkeld om onder andere workflows te automatiseren, samenwerking binnen organisaties te verbeteren en data automatisch te nummeren. Het laatste gebeurt op basis van slimme categorieën en zelf te configureren logica. Autodesk Vault Professional biedt daarnaast een centrale opslagplaats aan voor het beheer van ontwerp- en engineeringsdata. Ook zorgt de software voor automatisch versiebeheer, veilige toegang tot je bestanden op basis van zelf te configureren rollen en rechten, en de mogelijkheid om gebruik te maken van automatischeEngineering Change Orders (ECO's)’. Door gebruik te maken van Vault Professional kunnen bedrijven hun productiviteit, gegevensintegriteit en compliance verbeteren. En met onze eigen ontwikkelde NTI Tools Vault zet je gemakkelijk de volgende stap op het gebied van ‘Product Data Management’ door bijvoorbeeld je release-workflow te automatiseren, of eenvoudig te koppelen aan je ERP-pakket.


de-digitalisering-van-de-maakindustrie-vault

End-to-End Product Lifecycle Management met Fusion 360 Manage

Fusion 360 Manage is Autodesk's Product Lifecycle Management (PLM) oplossing die speciaal is ontwikkeld voor de maakindustrie. Het stelt organisaties in staat hun productlevenscycli te beheren vanaf concept tot aan buitengebruikstelling, Dit wordt gedaan met tools voor projectbeheer, wijzigingsbeheer, documentbeheer en samenwerking. Fusion 360 Manage zorgt voor naadloze samenwerking tussen teams, verbetert de zichtbaarheid van productgegevens en verbetert de algehele procesefficiëntie.

Het potentieel van digitalisering van de maakindustrie benutten

De digitalisering van de maakindustrie gaat niet alleen over het invoeren van nieuwe technologieën. Het gaat veel verder. Het is een complete aanpak om bedrijfsprocessen te digitaliseren of zelfs opnieuw uit te vinden, medewerkers meer mogelijkheden of juist meer focus te geven, en om innovatie te stimuleren. Door de oplossingen van Autodesk te omarmen, kunnen organisaties het volledige potentieel van de digitale transformatie benutten: Van het stroomlijnen van het ontwerp en de samenwerking, tot aan het efficiënt gegevensbeheer en end-to-end product lifecycle management. Autodesk rust organisaties uit met de tools om voorop te lopen in het digitale tijdperk.

Conclusie digitalisering maakindustrie

Digitalisering is niet langer een optie, maar noodzakelijk om concurrerend te blijven of om competitieve voordelen te behalen. Het pakket aan oplossingen met Autodesk, waaronder Fusion 360, Vault Professional en Fusion 360 Manage, speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van organisaties bij de digitalisering van hun organisatie. Door gebruik te maken van deze krachtige tools kunnen organisaties hun activiteiten stroomlijnen, de samenwerking verbeteren, innovatie stimuleren en groeikansen benutten.

Samenwerken met Autodesk Fusion 360

In onze volgende blog gaan we dieper in op wat er bedoeld wordt met collaboratieve productontwikkeling, en welke rol Fusion 360 hierin speelt. Bedankt voor het lezen en we kijken ernaar uit om binnenkort meer inzichten over de digitalisering in de maakindustrie met je te delen.

Tot slot

Wil je meer weten wat de Autodesk producten voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met mij of één van mijn collega’s! Wij helpen je graag verder om het maximale uit de Autodesk software te halen!

Reactie plaatsen