Download eerdere versies van Autodesk producten
11 januari 2021 
4 min. leestijd

Download eerdere versies van Autodesk producten

Soms is het nodig om te werken in een vorige versie van een Autodesk product. Tot voor kort kon je tot drie versies downloaden. Autodesk kreeg de feedback dat mensen graag gebruik willen maken van nog eerdere versies. Wanneer je actieve licenties hebt van Autodesk producten kan je sinds 2 november 2020 tot vijf versies terug downloaden.

In dit blog lees je hoe je dit kunt doen.

De laatste drie versies downloaden via de Autodesk website

Wil je een versie downloaden die niet verder terug gaat dan drie versies van de huidige release? Dan kan je het beste de stappen volgen beschreven in het volgende blog: Autodesk software installeren, activeren en up-to-date houden

Het downloaden van oudere versies via AVA (Autodesk Virtual Agent)

Autodesk heeft het downloaden beschikbaar gesteld via een virtueel assistent genaamd AVA. Hier kun je gemakkelijk aangeven welke software je wilt downloaden. Je krijgt vervolgens direct een downloadlink te zien.

Download instructies

Om oudere versies te downloaden volg dan de volgende stappen:

Stap 1: Maak contact met AVA.

Bezoek de pagina https://ava.autodesk.com op de PC waar de software op geïnstalleerd moet worden. Indien gevraagd, log dan in op je Autodesk account.

Let op: Je moet inloggen met het account waar ook daadwerkelijk de licenties op actief zijn. De assistent geeft namelijk alleen een downloadlink als je ook recht hebt op de software.

Stap 2: Wanneer je bent ingelogd wordt je begroet door de assistent en kan je direct een keuze maken.

Klik in dit scherm op “Download Autodesk Products”

Stap 3: Geef op welke software je wilt downloaden.

Geef in het nieuwe chat venster onder in het invoerveld welke software en versie je wilt downloaden.

Bijvoorbeeld: Download Revit 2017. Druk vervolgens op ‘Enter’.

Stap 4: Geef je huidige situatie aan

Je kan hier kiezen wat voor type licentie je gebruikt. Als je daadwerkelijk al een licentie hebt voor de software kies dan voor “I have an existing license”.

Ben je een student of opleider of wil je de software uit proberen? Kies dan voor één van de andere 2 opties.

Stap 5: Geef aan wat voor installatie je wilt uitvoeren

In de meeste gevallen zal het om een enkele installatie gaan. Kies in dit geval voor “This computer”.

Wil je meerdere systemen tegelijk installeren? Kies dan voor “Multiple computers”.

Stap 6: Autodesk zal eerst nog verwijzen naar het manage portaal

Zoals eerder besproken is het manage portaal voor maximaal drie oudere versies beschikbaar. Als je een oudere versie wilt downloaden kies dan voor “Continue within AVA”.

Stap 7: Je download is klaargezet

Vervolgens komt het laatste scherm in beeld met de download opties. Wij adviseren om de “Part 1” en “Part 2” optie te gebruiken. Onze ervaring is dat het voor een stabielere installatie zorgt.

Software ouder dan vijf versies terug die al geïnstalleerd zijn blijven werken

Er komt een moment dat een bepaalde versies te oud worden. Bijvoorbeeld wanneer AutoCAD 2022 beschikbaar is. Hierdoor zal AutoCAD 2016 niet meer verkrijgbaar zijn en kan deze ook niet meer geactiveerd worden via een eerder opgeslagen installatiebestand. Als je al gebruikt maakt van AutoCAD 2016 voordat AutoCAD 2022 is gelanceerd, dan zal de software wel blijven werken. Maar houd er rekening mee dat deze niet meer opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd kan worden op een ander systeem.

Technische ondersteuning vanuit Autodesk blijft tot drie versies terug

Autodesk zal software tot drie versies terug blijven ondersteunen via software update en hotfixes. Houd er dus rekening mee dat oudere software uiteindelijk minder stabiel kan zijn door toekomstige updates van je besturingssysteem.

Tot slot

Je weet nu hoe je oudere versies van Autodesk-software moet downloaden. Heb je hier toch nog vragen over? Neem dan contact op met onze Support. Wil je meer weten over het gebruik van jouw licenties? Bekijk dan onze andere blogs over licentiebeheer.

Reactie plaatsen