Drie tips om de cybersecurity binnen jouw organisatie te verbeteren
15 juni 2023 
1 min. leestijd

Drie tips om de cybersecurity binnen jouw organisatie te verbeteren

De beveiliging van data, cybersecurity, is tegenwoordig cruciaal voor iedere organisatie. In dit blog lees je drie tips waarmee je de cybersecurity van jouw organisatie eenvoudig en betaalbaar kunt verbeteren.

Tip 1: Stel multifactor authenticatie in ter verbetering van cybersecurity

Volgens een onderzoek van Microsoft kunnen 99,9% van de cyberaanvallen worden voorkomen met multifactor authenticatie. Hierbij doorloopt de gebruiker minimaal twee stappen om toegang te krijgen. Een voorbeeld hiervan is een ‘Authenticator app’ op de telefoon.

Tip 2: Maak gebruik van de verschillende tools die Microsoft Business Premium biedt

Standaard bevat Microsoft 365 Business Premium uitgebreide functionaliteiten om de bedrijfsgegevens beter te beschermen tegen cybercriminaliteit zoals phishing, malware en ransomware. Let er wel op dat deze functionaliteiten niet standaard staan ingeschakeld. ‘Safe Links’, ‘Safe Attachments’ en ‘Microsoft Endpoint Manager’ zijn drie belangrijke functionaliteiten van Microsoft Business Premium. Ze helpen je de cybersecurity te verbeteren. We leggen de werking van de drie functionaliteiten graag aan je uit:

drie tips cybersecurity

1. Safe Links is een veel gebruikte cybersecurity functionaliteit

‘Safe Links’ scant automatisch alle meegestuurde URL's in een e-mail op malware links. Zo weet je zeker dat je naar de juiste pagina gaat als je op een link klikt.

2. Safe Attachments

Microsoft scant met ‘Safe Attachments’ automatisch alle meegestuurde bestanden in een e-mail voordat deze bij de gebruiker binnenkomen. Hiermee beperk je het risico om als organisatie geraakt te worden door malware die zich nestelt in bijvoorbeeld Excel-bestanden.

3. Microsoft Endpoint Manager (Microsoft Intune)

‘Microsoft Endpoint Manager’ is een cloudprogramma dat het beheer van de werkplekken vereenvoudigt en de beveiliging verbetert. Het portaal geeft een overzicht van alle apparaten in de organisatie en de statussen hiervan. Met deze gegevens kun je ook de IT-efficiëntie verhogen en gebruikerservaringen in hybride werkomgevingen verbeteren.

Tip 3: Voer een scan uit van jouw IT-omgeving

Wil je weten hoe jouw organisatie scoort op IT-veiligheid? Dan kun je onze securitypartner een objectieve scan laten maken van jouw IT-omgeving. Deze scan geeft inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie. Hierbij ontvang je ook concreet advies over wat jouw organisatie kunt doen om de beveiliging te verbeteren en zo de kans op een security incident te verkleinen.

Vraag ons gerust om advies over cybersecurity

Wil je ook de cybersecurity van jouw organisatie verbeteren? Vraag mij dan gerust om advies. Samen kijken wij dan wat voor jullie de beste aanpak is. Bel mij, Ruurd Koekebakker, via 088-4946666. Je kunt ook altijd het contactformulier invullen. Ik help je graag.


Reactie plaatsen