Nieuwe updates en functies in GWW-CAD
21 oktober 2019 
4 min. leestijd

Nieuwe updates en functies in GWW-CAD

Afgelopen vrijdag is er een nieuwe versie verschenen van GWW-CAD, versie 1.0.8. Met deze tool teken je makkelijker en vooral sneller conform de NLCS en zet je eenvoudig KLIC-meldingen of geografische informatie vanuit de PDOK om naar jouw projecttekening, ook volledig volgens de NLCS-richtlijn. In deze versie zijn gebruikerswensen verwerkt, nieuwe functies toegevoegd en problemen hersteld. In dit blog lees je een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen en verbeteringen van GWW-CAD.

Nieuwe functionaliteit 

In deze nieuwe versie is een instellingen tabblad toegevoegd. In de toekomst wordt deze nog uitgebreid. Selecteer welke opties jij wel of niet wilt activeren. Zo kan GWW-CAD nu niet alleen jouw laatst-gebruikte objecten onthouden, maar ook de waardes die jij hebt ingesteld, zoals status, discipline, element en schaal. Ook kun je na het selecteren van een NLCS object deze direct plaatsen in jouw ontwerptekening zonder deze eerst actief te maken. Zo kun jij nog sneller ontwerpen.

Instellingen tabblad GWW-CAD

 

NLCS gebruikerswensen

In deze nieuwe versie van GWW-CAD zijn een aantal gebruikerswensen ingevuld. Zo hebben wij de NLCS lagen nu ook voorzien van een lijndikte die overeenkomt met de peninstellingen. Laad je automatisch een ondergrond in vanuit de BGT? Dan heb je direct de juiste lijndiktes. Dat maakt het presenteren van tekeningen, plots en prints weer gemakkelijker. Dit geldt ook voor niet-zichtbare lagen. 

Verder zijn er verbeteringen toegevoegd aan de NLCS teksten en de ‘leaders’ waardoor deze nu beter leesbaar zijn geworden. GWW-CAD maakt nu direct de juiste stijl aan voor de dimensions en de leaders. De teksthoogte, pijlpunten en aanhaallijnen van de leaders is gelijk getrokken met de bemating, zodat deze goed geplaatst worden. De beschikbare teksthoogtes conform NLCS zijn 1.8 / 2.5 / 3.0 / 3.5 / 5.0 / 7.0.  Leaders links en rechts komen nu ook overeen en de tekstkleuren zijn ingesteld conform de NLCS. 

Ook zijn er twee extra schalen toegevoegd. In de NLCS handleidingen werden er nog twee extra schaalmogelijkheden benoemd, om grote overzichten makkelijker op papier te zetten. Deze schalen (1:250 en 1:1250) zijn nu toegevoegd aan het keuzemenu.

Tijdens de installatie worden de NLCS plot style tables meegeleverd (.ctb). Tijdens het plotten kun je nu kiezen welke stijl je wilt gebruiken en wordt dit automatisch verwerkt.

Preview afbeeldingen object

Bij het selecteren van een laag, symbool of arcering in GWW-CAD, zijn de afbeeldingen (preview) goed zichtbaar. Dit maakt het zoeken naar het juiste object makkelijker.

Verbeteringen in taludarceringen

Er zijn nu twee keuzes voor taludarceringen, ofwel een gelijkmatige verdeling over de beide lijnen of kies loodrechte lijnen vanuit de basispolylijn.

Template

Daarnaast hebben wij een GWW-CAD Template toegevoegd tijdens de installatie, zodat standaard instellingen makkelijker zijn te bereiken. Met het template staan de RD-coördinaten direct goed bij het openen van het project. Ook worden de Microsoft Bing-maps ingeladen in de achtergrond. Zo kun je direct naar je projectlocatie gaan. Let op: Voor de functionaliteit met BING-maps moet je met je Autodesk ID zijn ingelogd.

Bugfixes 

GWW-CAD zorgde soms voor een crash van het CAD programma. Uiteraard is dit niet de bedoeling. Na veel testen zijn onze consultants achter het probleem gekomen en is dit verholpen. Ook het plaatsen van de legenda gaf soms problemen. Dit is ook opgelost. 

Tot slot

Ik wens jullie veel plezier met deze nieuwe versie van GWW-CAD. Ben je benieuwd naar de snelste alles-in-1-tool voor de NLCS? Probeer het zelf vrijblijvend 14 dagen uit! Heb je nog vragen of suggesties? Neem gerust contact op, we gaan graag met je in gesprek! 

Reactie plaatsen