Hoe werkt het Autodesk Account?
07 januari 2019 
2 min. leestijd

Hoe werkt het Autodesk Account?

Wil je weten hoe Autodesk software in gebruik genomen kan worden? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel leggen we alles uit over het Autodesk Account en Autodesk ID’s. Een Autodesk Account is de basis van je licentiebeheer en is noodzakelijk om Autodesk software te kunnen gebruiken.

Autodesk Account: Introductie

Om Autodesk software te kunnen gebruiken heb je een account bij autodesk nodig: je Autodesk ID. Heb je deze aangemaakt, dan moeten er nog twee dingen worden geregeld:

 1. de software moet worden toegewezen aan de gebruiker
  • Alleen met het account van de beheerder kan software aan gebruikers worden toegewezen.
 2. en de software moet worden geactiveerd.
  • Met het account van een gebruiker kun je software activeren.

We maken dus verschil tussen twee soorten accounts, namelijk het account van een beheerder en het account van een gebruiker.

Hoe werkt het Autodesk Account: Login

 


De beheerder

Wat moet je als beheerder weten?

Het begint dus allemaal met de Autodesk Account van de beheerder (de contractmanager (CM)). Als de contractmanager inlogt op manage.autodesk.com, ziet hij onder user management een overzicht van alle licenties die jullie hebben tevoorschijn. Je kunt hier zien hoeveel licenties je hebt en aan wie de licenties zijn toegewezen. Het belangrijkste aan het account van de CM is dat je licenties en gebruikers kunt koppelen (of ontkoppelen).

Hoe werkt het Autodesk Account: add user

Hoe werkt het Autodesk Account: add user

 

Aan de status onder hun naam kun je zien of gebruikers hun Autodesk ID hebben geactiveerd. Als een ID niet is geactiveerd staat er ‘pending’. Als een ID wel is geactiveerd staat er een groene V.

User management

Je hebt van Autodesk een License Certificate ontvangen, hier staat op wat voor type licentie je hebt, een single user of een multi user licentie. Gebruik de volgende artikelen om gebruikers aan de Autodesk-software te koppelen.

 • Single userslees in dit artikel hoe je als contractmanager gebruikers aan Autodesksoftware kunt koppelen voor het licentietype Single users (standalone).
 • Multi userslees in dit artikel hoe je als contractmanager gebruikers aan Autodesksoftware kunt koppelen voor het licentietype Multi users (networked).

 


De gebruikers

Wat moet je als gebruiker weten?

Voor de gebruikers van de applicaties is het makkelijk geworden. Voor standalone (single-user) licenties zal er niet meer om een serienummer gevraagd worden bij het installeren. Je kunt Autodesk software het beste installeren met de Autodesk Desktop app en vervolgens inloggen met je Autodesk account.

Bekijk onderstaande video hoe je de Autodesk desktop app kunt gebruiken om software te installeren en up-to-date te houden, of lees meer in dit artikel.

Lukt het je niet om de software te activeren? Vraag dan aan je contractmanager om deze aan jouw account te koppelen.

Ben je al gekoppeld maar lukt het je nog steeds niet om software te activeren? Dan moet je waarschijnlijk de activatie van je software een keer resetten.

 


Conclusie

 1. Een Autodesk ID is vereist om Autodesk software te kunnen gebruiken.
 2. Alle programma’s waar jij recht op hebt staan in het overzicht van jouw Autodesk Account op manage.autodesk.com.
  • Als jouw programma er niet bij staat moet dit eerst nog door de contractmanager aan jouw account worden gekoppeld.
 3. Gebruik de Autodesk Desktop App om de applicaties te installeren en up-to-date te houden.
 4. Oude versies van de applicaties kun je downloaden vanuit jouw persoonlijke manage.autodesk.com pagina.
  • Klik hier bij het betreffende jaar op ‘view downloads’ .
  • Onder de ‘install now’ knop zit een tab met ‘more options’.
   • Gebruik ‘install now’ om het download- en installatieproces tegelijk te laten lopen.
   • Gebruik ‘download now’ of ‘browser download’ om eerst het volledige installatiepakket te downloaden.
  • Bij veel computers kan ‘install now’ problemen opleveren tijdens het installeren. Wij raden om deze reden aan eerst het installatiepakket te downloaden.

Tot slot

Na het lezen van dit artikel weet jij hoe het Autodesk account werkt. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Meer weten over het gebruik van jouw licenties? Lees één van de andere blogs over licentiebeheer.

Reactie plaatsen