7 handige tips om efficiënter te werken met Inventor
16 september 2020 
1 min. leestijd

7 handige tips om efficiënter te werken met Inventor

Met een uitgebreid programma als Inventor kun je je al snel verdrinken in de vele mogelijkheden. Afgelopen dinsdag heeft Arjen een handig webinar gegeven waarbij hij een aantal tips & tricks gaf om sneller en effectiever te werken met Inventor.

7 handige Inventor tips

Bematen naar een denkbeeldig snijpunt

Met behulp van de bematingsfunctie en je rechtermuisknop kun je in Inventor gemakkelijk bematen naar een denkbeeldig snijpunt.

Je samenstelling vereenvoudigen

Als een klant jouw samenstelling opvraagt moet je je altijd afvragen waar hij/zij dit voor gaat gebruiken. De kans is groot dat de klant jouw machine in grotere samenstelling wilt plaatsen. Dan is het onnodig om de complete samenstelling door te sturen. Daarnaast zitten al jouw ‘geheimen’ in deze samenstelling en geef je dus jouw intellectueel eigendom weg. Met de Shrinkwrap-tool in Inventor vereenvoudig je jouw samenstelling.

Een gat onder een hoek maken

Een gat onder een hoek maken is voor een lange tijd een lastige opgave geweest in Inventor. Tegenwoordig gaat dat gelukkig een stuk makkelijker door middel van de Direct edit functie.

Schetsblokken gebruiken

Terwijl schetsblokken in AutoCAD één van de meest gebruikte functies zijn, worden ze in Inventor niet vaak gebruikt. Zonde, want ook in Inventor zijn schetsblokken erg handig. Hoe je schetsblokken kunt maken zie je in de onderstaande video.

Lijnen maken

Als je een 2D-schets hebt in Inventor kun je natuurlijk lijnen schetsen. Daarnaast kun je ook direct bogen trekken. Hoe je makkelijk en snel lijnen en bogen kunt trekken in Inventor, zie je in deze video.

Patterns langs een pad maken

Je zal deze functie misschien niet dagelijks gebruiken, maar het is een erg handige functie. Door middel van de Rectangular functie in Inventor kun je gemakkelijk een pattern langs een pad maken.

Relaties bekijken in een samenstelling

Als je iets moet weghalen of vervangen uit een samenstelling is het altijd goed om te weten welke relaties er allemaal zijn. Dit kan door middel van de Free move functie. Hoe dit precies werkt, zie je in deze video.

Conclusie

Hierboven heb je 7 handige tips gezien om te effectiever te werken met Inventor. Heb jij nog tips? Laat dan vooral een reactie achter. We organiseren regelmatig cursussen om nog meer te leren in Inventor. Uiteraard kunnen we ook maatwerk trainingen organiseren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Interessante cursussen

Of bekijk hier al onze specialisatiecursussen.

Reactie plaatsen