arrow_drop_up arrow_drop_down
19 maart 2020 

Optimaal thuiswerken. Hoe doe je dat?

Vorige week donderdag heeft het RIVM gevraagd om waar mogelijk thuis te werken. Dit is één van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus terug te dringen. Bij CAD & Company werkt ook iedereen thuis.

Samenwerken via Teams

Zowel intern als extern communiceren wij met Microsoft Teams. Zelfs onze maandelijkse LunaTICS (onze interne trainingsdag waar normaal gesproken het hele team bij elkaar komt) is volledig via Teams gegaan. Documenten slaan wij op via OneDrive en de bestandsuitwisseling gaat gemakkelijk via Microsoft Teams.

Daarnaast heeft Rob afgelopen dinsdag een webinar gegeven waarin hij een training gaf over Teams. Om de kracht van Teams te benadrukken heeft hij dat webinar niet via onze standaard webinar software gegeven, maar als een Teams meeting.

Een meeting met 200 personen is normaal gesproken een uitdaging maar via Teams ging dat prima!

Unieke bedrijven, unieke manieren van werken

Nu we met zijn allen thuis moeten werken moet iedereen even schakelen. Helemaal niet gek natuurlijk aangezien we met een situatie moeten omgaan die we niet kennen. Het is interessant om te zien hoe ieder bedrijf dit op zijn eigen manier aanpakt.

Wij werken veel met externe partners uit verschillende branches. Zo werkt Tom veel met partners uit de industrie, Collin met de bouw en Johan in de IT.

In dit artikel vertellen zij hoe zij de afgelopen dagen hebben ervaren en hoe het hun bevalt. Daarnaast vertellen zij wat hun ervaringen zijn met verschillende bedrijven uit verschillende branches.

Tom Teillers, manager Industrie bij CAD & Company

“Technologisch gaat het thuiswerken prima. De snelheid waarmee al onze collega’s deze wijziging hebben gedaan is indrukwekkend. Dat ik geen reistijd heb is natuurlijk een plus, maar verder vind ik het wel saai. Ik mis het contact en de verandering van omgeving. Ik probeer voor en na mijn werk naar buiten te gaan. Vandaag ben ik toch naar kantoor gegaan om de week een beetje te breken, maar ook hier is het natuurlijk een stuk eenzamer dan normaal.

Conclusie: thuiswerken gaat prima maar ik zou dit nooit vrijwillig een hele week doen.

Bedrijven waar ik contact mee heb gaan heel divers om met het thuiswerken. Vandaag hoorde ik dat één van onze klanten zijn deuren heeft gesloten.

Sommige draaien nog volop productie, anderen werken thuis. Sommige willen thuiswerken maar krijgen dat nog niet goed voor elkaar. Veel kantoorpersoneel heeft zijn hardware mee naar huis genomen en werkt thuis via een VPN-verbinding. Over het algemeen werkt dit goed. Voor veel van onze klanten is productie of constructie de core business. Dat neem je natuurlijk niet makkelijk mee naar huis. Zolang zij orders hebben en fysiek daartoe in staat zijn verwacht ik dat ze zo lang als mogelijk doorgaan.”

Collin van Kooten, manager Bouw, Civiel & MEP

“Het thuiswerken is prima te organiseren. Eerst was het vinden en installeren van de juiste plek wel nodig. Even afstemmen met de andere in het huis wanneer ze je wel en niet kunnen storen. Daarnaast moet je zorgen dat er ook tijd blijft voor ontspanning. Het ritme is gevonden en werkplek werkt naar behoren.

Mijn contacten met de bouwwereld geven mooi weer wat er nu gebeurt. De kantoren zijn digitaal en ze zijn daarom in staat om de werkzaamheden ergens anders uit te voeren. Kleinere bedrijven hebben nog niet de faciliteiten en werken vanaf kantoor. De bouwplaatsen zijn nog druk bezet maar er wordt wel gewerkt volgens de RIVM-richtlijnen.”

Johan Apperloo, Manager IT bij CAD & Company

“Bij CAD & Company werken wij al geruime tijd met Microsoft Teams. Het gehele IT Solutions Team werkt nu sinds een week vanuit huis waarbij we iedere ochtend starten met een Online Teams Meeting.

Het zijn hectische tijden. Bij de bedrijven waar we het IT-beheer doen moeten mensen ook thuiswerken. De meeste klanten hebben hun kantoor-automatisering in de Cloud. Zij kunnen dus prima vanuit huis werken met de Microsoft Office 365 Suite, waaronder Word en Outlook.

Voor Autodesk software en bijbehorende tekeningen en modellen ligt dit iets anders. Wij adviseren onze klanten om de werkstations van medewerkers thuis te plaatsen. Wij zorgen ervoor dat medewerkers via een verbinding met kantoor (VPN) bij hun projectbestanden kunnen. Op die manier kunnen ze goed vanuit huis doorwerken.

Ook ondersteunen we klanten extra bij het gebruik van Microsoft Teams. We verzorgen gratis webinars en online interactieve Teams Trainingen. Op deze manier hopen we ons steentje bij te dragen en te helpen het thuiswerken makkelijker te maken.”

Tot slot

Een groot deel van Nederland heeft het thuiswerken omarmt en technologisch lijkt dat voor veel bedrijven prima te werken, als is het wel even schakelen.

Aankomende tijd publiceren wij regelmatig blogs waarin andere bedrijven hun ervaringen met je delen.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij, en jouw organisatie, omgaat met deze nieuwe situatie. Wil jij jouw verhaal delen en anderen inspireren? Neem dan vooral contact met ons op!

Reactie plaatsen

Ben jij er dit jaar bij tijdens de (virtuele)

CAD & Company Universiteit?

Laat je op 8 oktober 2020 inspireren door verschillende interessante en opvallende cases uit jouw branche! Gewoon vanaf je bureau en helemaal gratis. Meld je nu aan!
Cookiestatement