Revit 2020.2: What's new
30 januari 2020 
in Revit
4 min. leestijd

Revit 2020.2: What's new

Twee keer per jaar komt Autodesk met nieuwe updates in Revit. In april vorig jaar vertelde ik al over de nieuwe functies van Revit 2020. In november kwam er weer een nieuwe release, namelijk Revit 2020.2! Net als de eerste, staat ook de tweede release van de 2020 versie in het versnellen van de maakprocessen. In dit blog lees je over de grootste nieuwe features van Revit 2020 en Revit 2020.2!

Wil je de updates liever als video zien? Bekijk dan het webinar van Collin en Mikael terug! In dit webinar gaan ze dieper in op alle nieuwe functies van de hero’s uit de AEC-collection.

Revit 2020.2

Revit 2020.2 heeft een aantal handige functies die jouw workflow weer net even sneller en efficiënter maken.

  • Path of Travel
  • Schedules
  • Volledig pad voor BIM 360 links
  • Fly through navigation

Path of Travel

De Path of Travel is een stukje Artificial Intelligence (AI) binnen Revit. De Path of Travel zat al in Revit en is afkomstig uit de Dynamo wereld. Het wordt gebruikt om de kortste afstand tussen twee punten op een plattegrond te bepalen. In Revit 2020.2 is deze functie verder uitgebreid.

Het is nu mogelijk om waypoints toe te voegen of te verwijderen nadat je een Path of Travel hebt gemaakt. Op deze manier kun je zo’n Path of Travel iets gedetailleerder neerzetten. Zo ben je niet meer geheel afhankelijk van dat ene model wat Revit voor jou gekozen heeft.

Schedules

De meeste verbeteringen zie je terug in de schedules.

Schedules en properties aanpassen

Deze functie is vooral interessant voor de installatiebranche. Je kunt namelijk binnen de schedules de properties direct aanpassen.

Voorheen was het noodzakelijk om het desbetreffende element direct op te zoeken en eventueel aan te passen. Vanaf nu is het property panel direct beschikbaar bij het bekijken van de schedule.

Selecteer je een element in de schedule, dan heb je vanaf nu direct de mogelijkheid om deze te wijzigen. Dit scheelt een hoop tijd.

Bevriezen van de headers

Vanaf nu is het ook mogelijk om de headers (kolomhoofden) van de schedules te bevriezen. Voorheen was het noodzakelijk om door lange lijsten heen te scrollen. Op een gegeven moment zag je door de bomen het bos niet meer.

Dit kun je nu oplossen door je headers te bevriezen. Klik simpelweg met je rechtermuis op een header en klik op ‘Freeze header’.

Gekozen rij kleurt lichtblauw

Een kleine, maar handige verbetering binnen de schedules is dat de rij lichtblauw kleurt zodra je een cel in die rij selecteert. Op deze manier zie je duidelijker welke rij je hebt gekozen.

Wanneer je een model koppelt vanuit een BIM 360 omgeving, wordt vanaf nu het het hele pad van de bestandslocatie getoont in de manage link omgeving. Dit is vooral handig als je iets terug wilt vinden, of als je iets niet meer als gelinkt bestand ziet staan.

Fly through navigation

De Fly through modus is vanaf nu beschikbaar in Revit. De meningen zijn er nog over verdeeld, maar het kan een handige tool zijn om bijvoorbeeld jouw gebouwmodel te laten zien aan de klant. De tool is zeker het proberen waard.

Revit 2020

Feature 1: Importeren van een PDF.

Het is nu mogelijk om een PDF in Revit te importeren. Je importeert het bestand en geeft de schaal aan waarop het bestand gemaakt is. Verschaal je daarna je view? De PDF schaalt dan netjes mee met de juiste proporties. Het PDF bestand dat je importeert is zichtbaar in 1 view en zal in de overige views niet terug komen.

Import van een PDF bestand met de mogelijkheid om de schaal juist te zetten en eventueel te kunnen snappen op de PDF

Feature 2: Vluchtroutes

Af en toe verschijnen functionaliteiten die in Dynamo gemaakt worden door gebruikers ook in Revit. Zo ook deze nieuwe feature. Je kunt in de nieuwste release van Revit eenvoudig vluchtroutes berekenen. Vanaf het punt waarvan jij wilt vluchten trek je een pijl naar de locatie waar je heen wilt. Revit berekent nu de kortste route (en duur) naar de locatie. In de instellingen kun je instellen door welke categorieën je heen kunt lopen (bijvoorbeeld doors). Je vindt deze functionaliteit onder de knop Analyze in het Ribbon tabblad. Vluchtroutes berekenen wordt op dit moment ondersteund per verdieping.

De looplijnen in het CAD & Company kantoor met een rode filter override op lijnen >30m

Feature 3: Fabrication Parts

Voor de fabrikanten is het makkelijker geworden om over groups heen te werken. Zo kunnen ze installatie-onderdelen die in verschillende groups staan, naar fabrication parts omzetten.

Feature 4: Maakindustrie

Er zijn nog veel meer nieuwe features binnen Revit die je het leven makkelijker maken. Van je scopeboxen schedulen in je viewlist tot verbeterde materialen. Maar zeker voor de maakindustrie zijn er veel handige nieuwe functies. Of je nu je staalconnecties in Dynamo wil kunnen beheren/creëren/controleren, of met verbeterde wapening mogelijkheden wilt werken. Er is een lange lijst verbeteringen.

Tot slot

In dit blog heb je de grootste nieuwe ontwikkelingen van Revit 2020 gelezen. Wil je tot in detail alle nieuwe features van Revit 2020 weten of wil je zien hoe deze nieuwe features werken? Neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie achter!

Reactie plaatsen