Revit 2024:  What's new
25 april 2023 
in Revit
2 min. leestijd

Revit 2024: What's new

Eindelijk is de nieuwe versie van Revit er dan. Een echte upgrade waarbij erg gekeken is naar het gebruiksgemak en personalisatie. In dit blog geef ik een korte uitleg over de grootste verandering van Revit ten opzichte van de voorgaande versie.

Dark-mode Optie

Dark-mode optie voor een rustiger beeld


Deze nieuwe feature binnen Revit geeft ons de mogelijkheid om te zowel het canvas als de user-interface op darkmode in te stellen. Waar in voorgaande versies het wel al mogelijk was om het canvas van een andere kleur te voorzien, is er in Revit 2024 ervoor gekozen om ook een knop toe te voegen binnen de view-tab zodat men sneller kan schakelen  tussen de lichte en donkere achtergrond van het canvas. De systeeminstelling kan men ook vinden binnen options waar daarbij ook de mogelijkheid is om de panels en ribbon in te stellen op de gewenste kleur.

Toposolid

In vorige Revit versies werd de topografie gemodelleerd als surfaces. Nu is het mogelijk om deze te modelleren als solids. Deze tool maakt het makkelijk om aanzichten te maken waarbij de ondergrond doorgesneden moeten worden. Deze solids zijn te importeren maar ook doormiddel van de sketchmode te modelleren.

Upgrade voor de zonnestudies

Vanaf nu zijn zonnestudie-instellingen te vinden binnen de ribbon wat het gebruiksgemak een stuk vergroot. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden binnen het tijdinterval.

Views on sheets

De mogelijkheid om meerdere views direct op een sheet te plaatsen. Waarbij de verschillende views naast elkaar zichtbaar worden en na plaatsing onafhankelijk van elkaar op de juiste locatie versleept kunnen worden.

Visual style:

Binnen de visual styles is er een nieuwe optie bij gekomen onder de naam textures. Deze optie welke vooral bedoeld is voor aanzichten en geeft de mogelijkheid om materialen nauwkeuriger weer te geven zonder dat door bijvoorbeeld diepte- en lichtwerking vervormingen zichtbaar worden.

Nieuwe feature: New Sample Projects

Bij het opstarten van Revit 2024 valt op dat er een aantal sample-projecten zijn bijgekomen in vergelijking met voorgaande versies. Binnen de sample-projecten is een keuze te maken tussen architectural, structure, electrical, HVAC en plumbing.  ha


Twinmotion

Real-time rendering met Twinmotion

Een feature welke al in de versie Revit 2023.1 bestaat maar zeker nog wel als nieuw bestempeld mag worden. De real-time rendering software wordt nu gratis wordt meegeleverd met Revit. Binnen Twinmotion zijn er vele mogelijkheden om een 3D-model te voorzien van materialen en extra elementen om hier vervolgens afbeeldingen, panaroma’s , video’s en animaties van te renderen.

Color Books

Meer kleuropties bij update Color Books

In deze nieuwe versie van Revit is de Project Browser onder handen genomen. De facelift heeft ervoor gezorgd dat het navigeren een stuk gebruiksvriendelijker en sneller is. Daarnaast is er een zoekfunctie aan toegevoegd waarmee er gemakkelijker naar de juiste view, sheet of family gezocht kan worden.

My Insight

Meer inzicht doormiddel van data-analyse

My Insight is een mooie nieuwe tool binnen Revit welke het gebruik van de software analyseert. De weergave kan geheel gepersonaliseerd worden waarbij naast het gebruik ook bepaalde handelingen en performances weergegeven kunnen worden.

OPEN AIR 2023

De OPEN AIR 2023 komt er weer aan in mei. Voor mij de eerste keer dat ik hierbij aanwezig ben. Ik kijk er erg naar uit om samen met mijn collega’s de nieuwe functionaliteiten binnen de Autodesk producten te presenteren.

Bovenstaande functies zijn slechts een selectie uit al het nieuws binnen Revit 2024. Mocht je enthousiast en nieuwsgierig zijn geworden, dan zie ik je graag op donderdag 25 mei bij ons OPEN AIR evenement.

Reactie plaatsen