arrow_drop_up arrow_drop_down
18 maart 2020 

Blijven samenwerken met BLDNG360

Inmiddels kunnen we er niet meer omheen. Ook in Nederland worden we getroffen door (de impact van) het Coronavirus. Door het RIVM en de overheid wordt verzocht om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Dit heeft absoluut gevolgen voor zowel het samenwerken intern als met externe partners.  

BIM360 Docs en Design Collaboration

Maakt jouw organisatie gebruik van Autodesk BIM360 Docs en Design Collaboration? Dan kun je al snel thuis verder aan het werk. Het enigste wat je verder nodig hebt is Autodesk Revit en verbinding met het internet. Ben je in het bezit van een Single-User licentie, dan is deze op jouw naam geregistreerd. Je kunt Revit dan gewoon op jouw PC thuis installeren en inloggen met je Autodesk account. Open vervolgens eenvoudig het model vanuit BIM 360 Design Collaboration en je bent klaar om verder te werken.

Geen BIM 360 of Design Collaboration

Maar wat als je geen BIM 360 Docs of Design Collaboration tot je beschikking hebt? Hoe zorg je er dan voor dat je kunt blijven doorwerken?

Je kunt natuurlijk gebruikmaken van bijvoorbeeld WeTransfer of Dropbox, maar dit wordt al snel een proces waar je de grip op verliest. Er is geen versiebeheer en je communicatie rondom het project vliegt alle kanten op. Ook als BIM-coördinator of projectleider zal je het overzicht gaan verliezen, omdat de modellen niet eenvoudig meer gecontroleerd kunnen worden. Heb je nog wel het laatste model? En zijn de overige opmerkingen verwerkt?

Het wordt voor jouw projectleider of opdrachtgever heel moeilijk om mee te kijken. Alles wordt via verschillende applicaties bijgehouden. Het wordt een hele puzzel om dat bij elkaar te krijgen. Hoe krijg je hier grip op?

Samenwerken met BLDNG360

BLDNG360 is het platform om online samen te werken en de communicatie rondom het project te centraliseren.

Met de online viewer kun je door middel van een multimodel omgeving het coördinatiemodel bekijken en controleren. Gebruik de online modelchecker om jouw model automatisch in de cloud te controleren op bijvoorbeeld de BIM Basis ILS. Maak van de output direct persoonlijke taken om mogelijke issues op te lossen. Download de Revit-addin om direct aan de slag te gaan met jouw taken.

Tijdelijk 3 maanden gratis BLDNG360

Om jou in deze tijd te ondersteunen ontvang je in de hele maand maart bij een jaarabonnement BLDNG360 de eerste 3 maanden gratis. Daarnaast krijg je een gratis BLDNG360 training zodat je ook in deze tijd effectief kan blijven samenwerken! Wil je gebruik maken van deze actie? Neem dan contact met ons op!

Extra gratis trainingen

Om jullie zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben wij aankomende donderdag en vrijdag om 10:00 extra webinars georganiseerd. Meld je gratis aan en zorg dat jij zo snel mogelijk, en optimaal mogelijk, kunt werken vanuit huis.

 

 

Reactie plaatsen

Cookiestatement