arrow_drop_up arrow_drop_down
7 april 2020 

Autodesk BIM 360 gebruiken om thuiswerken te faciliteren!

Door de plotselinge pandemie is het samenwerken tot een nieuw niveau gestegen. Iedereen werkt zoveel mogelijk thuis en daarom zijn er nieuwe (of andere) applicaties nodig om met een ontwerp- of bouwteam te communiceren. We blijven met het team in contact door te chatten, te bellen en door middel van video conferences. Hiervoor gebruiken veel organisaties bijvoorbeeld de Microsoft Teams app. Ik merk bij mezelf dat dankzij Teams het e-mailgebruik drastisch afneemt. En dat we kunnen samenwerken ongeacht waar we ons bevinden. Engineeringsdata en modellen zoals Revit- IFC- & DWG-bestanden wil je ook niet per mail gaan rondsturen. Dit kan namelijk alleen maar zorgen voor problemen. Juist voor je ontwerp- en bouwprojecten kun je gebruik maken van het BIM 360 platform. Om je door deze periode heen te helpen biedt Autodesk BIM 360 Docs en BIM 360 Design tot en met 31 mei30 juni 2020 gratis ter beschikking. In de aankomende blog leggen wij uit wat er allemaal mogelijk is binnen het BIM 360 platform.

Wat is BIM 360

In de basis is BIM 360 een platform om documenten op te slaan. Binnen het BIM 360 platform bewaar je jouw bestanden per project in de cloud. Je doet dit in een zelf te bepalen mappenstructuur. De kracht van het cloudplatform is dat je direct de beschikking hebt over een rechtenstructuur en versiebeheer. Daarnaast heeft BIM 360 een krachtige viewer die je in staat stelt om zonder Revit of AutoCAD direct modellen en tekeningen te bekijken. Als je thuiswerkt en samenwerkt aan je projectbestanden, dan wil je natuurlijk ook de juiste controle hebben en opmerkingen kunnen geven. Op dit moment wordt een project vaak nog (door middel van een VPN) gedownload van de server in het kantoor en vervolgens geopend op de lokale laptop of PC. Met BIM 360 hoef je niets te downloaden en is alles altijd en overal beschikbaar. Je hebt direct de mogelijkheid om gebouwmodellen en tekeningen te bekijken via een webbrowser op je computer, tablet en zelfs op je mobiele telefoon. Vervolgens kun je direct op- en aanmerkingen geven.

Data opgeslagen in Europa

Eén van de eerste (en belangrijkste) vragen die worden gesteld als men overweegt data op te slaan in de cloud is: "Waar wordt de data bewaard?". De BIM 360 Design functionaliteiten zijn vanaf 8 april beschikbaar vanaf Europese servers. Daarnaast is ook de functie om het worksharingsmodel centraal in BIM 360 op te slaan en te gebruiken als centraal bestand vanaf april mogelijk op de Europese server. Hiermee worden alle gewenste functionaliteiten gefaciliteerd vanuit Europa. Het platform is SOC 2 compliant. Dit betekent dat je je niet meer druk hoeft te maken over het back-uppen van je documenten.

Start nu gratis met BIM 360

Start vandaag nog gratis met BIM 360 en probeer juist in deze tijd (waarin samenwerken misschien een uitdaging is) de uitgebreide functionaliteiten van BIM 360! In de komende periode schrijf ik meerdere blogs én geef ik verschillende webinars/Q&A's om jullie zo goed mogelijk op weg te helpen met het BIM 360 platform. Het starten is nog nooit zo makkelijk geweest. Wil jij in de komende periode ook gebruik maken van de mogelijkheden van BIM 360? Meld je dan aan via de volgende link; Wil je meer weten hoe je aan de slag kunt met BIM 360? Meld je dan aan voor de volgende extra webinars.
Reactie plaatsen

Ben jij er dit jaar bij tijdens de (virtuele)

CAD & Company Universiteit?

Laat je op 8 oktober 2020 inspireren door verschillende interessante en opvallende cases uit jouw branche! Gewoon vanaf je bureau en helemaal gratis. Meld je nu aan!
Cookiestatement