Trends 2021 in de industrie
24 februari 2021 
in Overig
1 min. leestijd

Trends 2021 in de industrie

Vorige week nam Tom je mee in de trends in de industrie voor 2021. Welke onderwerpen komen het aankomende jaar vaker aan bod en welke uitdagingen staan ons te wachten?

De industrie is nogal een breed begrip. In het webinar heeft Tom voornamelijk gekeken naar de machinebouw, maar ook de procesindustrie. Bekijk de complete video onderaan deze pagina!

  1. Het lijkt iets beter te gaan met de Nederlandse industrie. De Inkopersindex van Nevi stond in januari op 58.8. Dit betekent dat het merendeel van de inkoopmanager binnen de industrie positief gestemd is.
  2. Mede door Corona gaan we naar een hybride situatie waar we locatie onafhankelijk moeten kunnen werken. Dit brengt op het gebied van technologie twee uitdagingen met zich mee. We moeten onze werkstations overal mee naartoe kunnen nemen en we moeten zonder problemen onze (datamanagement) systemen kunnen bereiken.
  3. Door de pandemie hebben we vorig jaar gezien dat onze supply chains kwetsbaar zijn. We zijn door globalisering te afhankelijk geworden van andere landen. Dat betekent dat we in de toekomst weer meer inzicht willen hebben in de supply chain en dus beter moeten gaan samenwerken.
  4. We hebben al jaren een tekort aan technici. Dit is een uitdaging die al jaren speelt in de industrie, maar je ziet dat door de vergrijzing dit steeds erger wordt. We moeten dus steeds meer doen met steeds minder mensen.

Gelukkig zijn er steeds meer digitale gereedschappen die ons kunnen helpen bij deze uitdagingen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf de juiste gereedschappen gebruikt. Bekijk hieronder hoe de mogelijkheden van 3D ontwerpen, datamanagement en configuratoren jouw proces kan ondersteunen van verkoop tot productie.

Reactie plaatsen