Twinmotion nu inbegrepen bij jullie Revit-abonnement!
15 december 2022 
in Revit
3 min. leestijd

Twinmotion nu inbegrepen bij jullie Revit-abonnement!

Jouw project naar een hoger niveau met visualisatie specialist Twinmotion

Sinds eind november kunnen Revit (versie 2023.1) gebruikers gratis gebruik maken van de visualisatiemogelijkheden van Twinmotion. En daar zijn wij bij CAD & Company ontzettend blij mee! Met deze nieuwe integratie, die in september werd aangekondigd als onderdeel van een nieuwe strategische samenwerking met Autodesk, kun je binnen enkele minuten je ontwerpen levensecht in beeld brengen. De creatieve mogelijkheden zijn oneindig.

Wat is Twinmotion

Twinmotion is 3D-visualisatiesoftware gemaakt vanuit de game-engine Unreal. Met Twinmotion maak je snel hoogwaardige visualisaties voor vele branches waaronder de architectuur. Alles van fotorealistische afbeeldingen en animaties, tot meeslepende VR is mogelijk. In tegenstelling tot de Unreal engine heeft Twinmotion geen steile leercurve. Het is zeer eenvoudig in gebruik en geeft snel en eenvoudig een zeer professioneel resultaat.

De 8 voordelen van Twinmotion

 1. Realtime rendering
  Realtime rendering betekent dat visuele content in realtime wordt weergegeven. Je bent bezig in een omgeving die veel meer voelt als een game. Je hoeft dus niet meer te wachten zoals bij de ‘traditionele’ manier van renderen en ziet direct hoe jouw model eruit komt te zien.

 2. Zeer uitgebreide bibliotheek
  Vanuit Twinmotion heb je een zeer uitgebreide bibliotheek om je 3D-project snel en eenvoudig realistisch te maken. Denk aan bomen, personen, meubels, straatverlichting etc. Ook heb je de mogelijkheid om eigen objecten toe te voegen. En dat allemaal zonder dat je Revit-model onnodig zwaar wordt door deze extra toevoegingen.

 3. Naadloze samenwerking met Revit
  Vanuit Revit kun je heel gemakkelijk een model naar Twinmotion exporteren. Ook wijzigingen in Revit synchroniseer je eenvoudig zodat Twinmotion weer up-to-date is. Vanuit Twinmotion kan het model renderklaar gemaakt worden zonder dat je hier je Revit-model mee belast. De modelleur kan nu gewoon verder werken in Revit, in tegenstelling tot rendersoftware die op basis van Revit-bestanden renderen. Met Twinmotion kun je dus met verschillende teams naadloos samenwerken, zonder dat het ten koste gaat van de engineeringstijd! 4. Betere materialen
  Twinmotion biedt een state-of-the-art collectie aan mastermaterialen voor binnen- en buitenruimtes om zo de meest realistische resultaten te bereiken. Met de Twinmotion installatie krijg je ook de Quixel megascans. Een enorme verzameling hoogwaardige 3D- en 2D-gescande real-life objecten en materialen. Deze kun je gebruiken om te zorgen dat er geen onrealistische afwerkingen in jouw renders zullen voorkomen.

 5. Realistische achtergrond lucht en makkelijker in te regelen
  In Twinmotion zijn tijd en belichting eenvoudig in te regelen. Daarnaast kun je een keuze maken uit diverse skydomes, die je een mooie ochtendzon of bewolkte achtergrond kunnen aanbieden voor een zo realistisch mogelijk resultaat.

 6. Realistische vegetatie
  Altijd al het gevoel willen hebben dat je over echt gras loopt en dat de bomen in je project ook echt lijken op bomen? In Twinmotion is dit een stuk eenvoudiger dan in Revit. Je kunt vegetatie eenvoudig en snel toevoegen met de daarvoor bestemde Paint tool.

 7. Eenvoudig verschillende weersomstandigheden te maken.
  Nadat je de vegetatie geplaatst hebt wil je natuurlijk ook zien hoe dit er in de verschillende jaargetijden uit ziet. In Twinmotion kun je met simpele sliders kiezen voor de seizoenen. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat het zonnig is of dat er neerslag valt. Zo tover je jouw project makkelijk van mid-zomerdag naar de sneeuw in hartje winter!

 8. Eenvoudig om met derden te delen in de cloud.
  Het is momenteel nog in bèta, maar Twinmotion heeft ook een cloudopslag. Vanuit deze cloudopslag kun je eenvoudig je projecten met externen delen. De personen die je uitnodigt krijgen een mail met daarin een wachtwoord. Wanneer dit ingevuld wordt in de omgeving zal het project openen in de browser. Kortom: geen gezeur meer met externen die een 3D-model moeten bekijken en daarvoor allerlei ingewikkelde software moeten installeren. Gewoon het beeld en de beleving zoals jij die neergezet hebt in één muisklik in de browser.

Voorbeelden van Twinmotion renders

Binnen 20 minuten hebben wij het Revit Sample project volledige renderklaar gemaakt met alle benodigde objecten in Twinmotion. Hieruit hebben een zomer- en wintermaanden visualisatie van de buitenzijde en een interieur render van de binnenzijde. De Revit render nam ongeveer 25 minuten per visualisatie in beslag. De Twinmotion renders daarentegen waren binnen één minuut al klaar. En dat in 4K Ultra HD kwaliteit! Hier is dus al een aanzienlijke winst in tijd én kwaliteit te realiseren!

revit-twinmotion-visualisatiesoftware-zomer
Sample project in de zomer

revit-twinmotion-visualisatiesoftware-winterSample project in de winter

revit-twinmotion-visualisatiesoftware-woonkamerSample project vanuit de woonkamer

Tot slot

Willen jullie aan de slag met Twinmotion? Wij helpen je graag verder!

Reactie plaatsen