arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juni 2019 

What's new: BLDNG360

Het platform BLDNG360 is de basis voor jouw Digital Twin voor iedere levenscyclus. Met BLDNG360 krijg je inzicht in de status van jouw gebouw met een gepersonaliseerd dashboard en verbeter je jouw gebouwbeheer. Je kunt zelfs sensoren koppelen aan jouw BIM. Zo heb je een virtuele kopie, een Digital Twin. Jouw modellen deel je eenvoudig met alle belanghebbenden want BLDNG360 is altijd en overal toegankelijk zonder installatie. Ampersand Software is iedere dag bezig met het verbeteren van BLDNG360 en heeft een  nieuwe update uitgebracht! In dit blog lees je over de nieuwe mogelijkheden.

Multi-model modus is uitgebreid

In de multi-model modus worden nu verschillende bestandstypen ondersteund. Naast Revit (.rvt) is het nu ook mogelijk om meerdere .nwd, .nwc, .fbx en .skp bestanden samen te voegen in de viewer. Daarnaast kun je nu Revit modellen exporteren naar IFC en DWG. Dit houdt in dat je meerdere modellen, zoals een architectonisch en installatie-model, kunt samenvoegen. Ook als deze verschillende bestandsformaten hebben zoals Revit, IFC, Sketch-up of Navisworks. Zo is het nog makkelijker om jouw projecten te delen en externe partijen inzicht te geven in het project.

 

Filteren voor grafieken

Er worden steeds meer beslissingen gemaakt op basis van data, waarbij datacontrole steeds belangrijker wordt. Ook voor BLDNG360 wordt dit steeds verder doorontwikkeld. Bij het aanmaken van grafieken kun je nu op bepaalde delen van een waarde filteren met de nieuwe opties ‘bevat’ en ‘bevat niet’. Definieer vooraf parameters met eigenschappen van een gebouwelement en filter bijvoorbeeld op assembly code of NL-SfB. Combineer parameters voor een nog beter zoekresultaat, zoals assembly code, materiaal, kleur en grootte. Spoor fout gecategoriseerde gebouwelementen op en creëer visueel inzicht in je 3D-model.

 

Views-panel 

Ook kun je nu views aanmaken en weergeven op BLDNG360. Hiermee is het mogelijk om bepaalde aanzichten, doorsnedes en selecties op te slaan en vervolgens weer te geven via het views-panel op de gebouwpagina. Deel deze view intern en extern zodat jouw partners direct over de juiste informatie beschikken. Toon bijvoorbeeld alleen de elementen voor het installatiemodel. Zo krijgt jouw installateur direct de benodigde specificaties.

Issue management

Bij het aanmaken van incidenten op BLDNG360 is het nu mogelijk om te kiezen uit labels die al eerder zijn aangemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld labels voor de status van jouw incident, zoals nieuw, wachten op goedkeuring, open, gesloten of opgelost. Met de labels kun je eenvoudig filteren en visueel inzicht creëren in jouw incidenten.

Daarnaast ondersteunt BLDNG360 nu het aanmaken en weergeven van incidenten op een tekening. Haal de sheets uit het geüploade Revit model en maak direct op de objecten issues aan.

Tot slot

Je bent nu weer helemaal op de hoogte van de nieuwste functies in BLDNG360! Wil je meer weten? Probeer BLDNG360 zelf uit en maak een gratis account aan op bldng360.nl. Houd onze socials en nieuwsbrieven in de gaten want er komen nog meer nieuwe functies aan! Heb je nog vragen? Stel ze onder dit bericht of neem contact met ons op.

Reactie plaatsen

Ben jij er dit jaar bij tijdens de (virtuele)

CAD & Company Universiteit?

Laat je op 8 oktober 2020 inspireren door verschillende interessante en opvallende cases uit jouw branche! Gewoon vanaf je bureau en helemaal gratis. Meld je nu aan!
Cookiestatement