What's new: Revit 2023
08 april 2022 
in Revit
2 min. leestijd

What's new: Revit 2023

Een nieuwe Revit versie betekent dat er weer heel veel te vertellen valt! Een nieuwe functionaliteit en slimme verbeteringen die erop zijn gericht om nog sneller te kunnen werken!

Er zijn flink wat nieuwe mogelijkheden in Revit 2023. In dit blog ga ik er een aantal met jullie delen. De meeste veranderingen zijn niet perse de grootste visuele veranderingen maar het zijn vooral kleine handelingen die het tekenen over het geheel een stuk makkelijker maken.

3D meten

In Revit 2023 kunnen we nu objecten en elementen opmeten in 3D. Een functie waar lang op gewacht is. Je kent het wel, wanneer je in 3D een object of element wil opmeten maar je eerst terug moest naar de 2D view. Het is heel simpel, activeer het Measure commando en meet in 3D op waar je de maat van wilt weten. 

Elementen meten in Revit 2023

Display Element en 3D taggen

In een 3D-model een object verplaatsen uit het gebouw bijvoorbeeld was al mogelijk met Display Elements. In Revit 2023 kun je dit object ook in een 2D tekening uit je model halen. Tevens kun je daarbij nu ook in een 3D view een Tag plaatsen. Hiervoor moet je wel eerst een 3D view locken.

Workplane

Er is een fysieke knop ontwikkeld om een Plane toe te wijzen. In het Architecture tabblad heb je het veld workplane met een commando ‘’Set’’. In dit dropdown menu vind je nu ‘’Set Work Plane’’ en ‘’Pick a Plane’’ (Sneltoets combinatie PK). Activeer het commando en wijs een oppervlakte toe die jij wilt gebruiken als workplane.

Project Browser icoon voor een view op je sheet

Vanaf nu is het visueel zichtbaar welke view we op een sheet hebben geplaatst. Het zal ook meteen opvallen als je naar je Project Browser kijkt. In de Project Browser zie je vanaf nu een wit vierkantje of een blauw vierkantje. Het vierkantje symboliseert een sheet. Het vierkantje kleurt blauw wanneer de view geplaatst is op een sheet en is wit wanneer deze nog niet op een sheet geplaatst is. Vanaf nu kun je direct in de Project Browser zien welke views er al geplaatst zijn!


Webinar en OPEN AIR 2022

Dit waren slechts een fractie van de verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen binnen Revit 2023! Ben je benieuwd naar nog meer nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan voor het webinar 'What's new: Revit 2023' op 29 april.

Ook dit jaar organiseren wij weer de OPEN AIR updatetrainingen. Met deze updatetraining ben in één keer volledig up-to-date wat betreft je favoriete Autodesk software. Ben jij erbij? Meld je dan aan via deze link.


guillaume
Door

guillaume

op 29 Apr 2022

Hi Daan, Is het mogelijk dat je ook nog het onderdeel toevoegd van de schedule i.c.m. de cropview?

Daan van Wijk
Door

Daan van Wijk

op 29 Apr 2022

Hey Guillaume! Wat goed dat je reageert. Ik heb hier twee video's voor je die jou wellicht verder kunnen helpen wat betreft de schedules en de cropview. Dan hoef je zelf niet verder te zoeken! Revit 2023: Conditional formatting for family and type in schedules:

Revit 2023: Filter by sheet in schedules
Ook kun je binnenkort de webinar Whats New Revit 2023 terugkijken. Hou daar voor even onze website in de gaten: https://cadcompany.nl/webinars-terugkijken/ Succes!

Reactie plaatsen