Autodesk Inventor

3D-CAD software voor de werktuigbouwkundige industrie

Bekijk de voordelen

Bronkhorst High-Tech logo

“Door een Inventor 3D-model als eenduidige informatiebron te gebruiken voor zowel de productontwikkeling als het maken van assemblage- en gebruikersinstructies, besparen wij kostbare tijd."

Tol Plaatwerktechniek

“Het belangrijkste voordeel van Autodesk Inventor en Vault voor Tol Plaatwerk is dat wij projecten sneller kunnen gaan aanbieden, engineeren en voorbereiden voor de productie.”

Gratis cursus Inventor
bij het CAD & Company kennisprogramma

Lopen jouw Autodesk licenties bij het CAD & Company? Dan is de kans groot dat je gratis deel kan nemen aan het CAD & Company kennisprogramma. Met het kennisprogramma volg je onder andere gratis een vierdaagse basiscursus Inventor!

Waarom Autodesk Inventor?

Beter aanzicht in 3D

Beter inzicht

In plaats van een plat aanzicht kun je het product van alle kanten bekijken. What you see is what you get!

Meer informatie in een 3D model

Meer informatie in het model

Hang materialen aan het 3D-model. Omdat Inventor het soortelijk gewicht van het materiaal kent kan het het gewicht van je ontwerp berekenen.

Sterkteberekeningen Inventor

Voorkom eerder fouten

Voer sterkteanalyses uit om te kijken of jouw ontwerp sterk genoeg is en voorkom in een vroeg stadium fouten.

Materiaal besparen Inventor

Bespaar materiaal

Je ziet niet alleen of je ontwerp te zwak is, maar ook als deze te sterk is.  Met deze kennis kan je er voor kiezen om gebruik te maken van goedkoper of duurzamer materiaal.

Bill of Materials Inventor

Automatische stuklijsten

Doordat je aan een 3D-model eigenschappen (of metadata) toevoegt, is het ook mogelijk om in één keer een stuklijst te genereren dat 1-op-1 loopt met je model.

Handleidingen maken Inventor

Maak complete handleidingen

Met Inventor is het mogelijk om jouw complete model uit elkaar te trekken. Op deze manier kun je uitgebreide montage-handleidingen maken voor bijvoorbeeld werkvoorbereiding.

Meer weten?

Bekijk dan nu gratis demo!

In deze demo laat onze collega Arjen je in 20 minuten kennismaken met de mogelijkheden van Autodesk Inventor en zie je hoe je zelf je eerste 3D-model bouwt.

Jouw ontwerp, onze coaching, maximaal resultaat

Wij zijn CAD & Company. Met onze coaching haalt jouw organisatie het maximale resultaat uit het ontwerp. Wij ondersteunen en begeleiden implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, bieden trainingen door gecertificeerde trainers en delen onze kennis over nieuwe technologieën.

CAD & Company

arrow_drop_up arrow_drop_down