Autodesk Inventor

3D-ontwerpsoftware voor de industrie

Wat is Autodesk Inventor?

Autodesk Inventor is een 3D-ontwerppakket voor de werktuigbouwkundige industrie en zorgt voor de ideale workflow bij Digital Prototyping. Hierdoor ontwerp (en detailleer) je betere producten in een kortere periode.

Een Inventor-model is een accuraat 3D- digitaal prototype dat het mogelijk maakt de vorm en functie van een ontwerp te controleren terwijl je werkt, waardoor je de fysieke prototypes minder vaak hoeft te testen. Inventor helpt je om efficiënter te communiceren, fouten te voorkomen en sneller te ontwerpen.

  • Werk met bestanden uit elk 3D CAD-systeem met behoud van een associatieve link.
  • Stel zelf de productconfigurator in zonder ingewikkelde code te schrijven.
  • Modelleer parametrisch, zodat de focus ligt op het ontwerp, niet de interface.
  • Deel model annotaties zoals afmetingen en toleranties in plaats van het maken van tekeningen.

Gratis cursus Inventor

Bij het CAD & Company kennisprogramma

Lopen jouw Autodesk licenties bij CAD & Company? Dan is de kans groot dat je gratis kan deelnemen aan het CAD & Company kennisprogramma. Met het kennisprogramma volg je onder andere gratis een vierdaagse basiscursus Inventor.


Meer weten over de voordelen van het kennisprogramma? Bekijk dan onze kennisprogramma pagina.

Waarom kiezen voor Autodesk Inventor?

Intuïtieve ontwerpomgeving

Door de intuïtieve parametrische ontwerpomgeving automatiseer je de creatie van geometrie voor intelligente componenten zoals onderdelen uit kunststof, stalen frames, roterende machines, electrische kabels en kabelbomen. Bouw en verfijn je digitale prototype binnen no-time.


Bewegingssimulatie en stress-analyse

Je hoeft geen simulatie-expert te zijn om efficiënt en doeltreffend ontwerpen digitaal te simuleren en te optimaliseren. Door stress analyses, bewegingen en vervormingen te simuleren kun je jouw ontwerp volgens levensechte voorwaarden optimaliseren en controleren nog voordat het product of onderdeel is gebouwd.

Koppel met Autodesk Vault

Autodesk Inventor heeft een feilloze integratie met de Autodesk Vault-toepassingen. Dit zorgt voor efficiënte en veilige uitwisseling van ontwerpgegevens en bevordert de eerdere samenwerking tussen het ontwerp en de productiewerkgroepen.

Verbeterde ontwerp, communicatie en samenwerking

Verminder fouten, en de bijbehorende veranderingen in de opdrachten van de ingenieurs, door de productiedocumenten direct uit een gevalideerd 3D digitaal prototype te genereren vóór de productie begint.


Meer weten? Volg dan nu een demo Inventor!

Webinar terugkijken:

Inventor 2022: What's new

Elk jaar in april lanceert Autodesk een nieuwe versie van hun producten en collecties. Dus ook de nieuwe versie van Inventor! Met de nieuwe features kun jij nog sneller en efficiënter met Inventor werken.

Ben jij benieuwd naar alle nieuwste features en hoe jij hiermee kunt werken? Bekijk dan nu het webinar "Inventor 2022: What's new" terug!

Jouw ontwerp, onze coaching, maximaal resultaat

Wij zijn CAD & Company. Met onze coaching haalt jouw organisatie het maximale resultaat uit het ontwerp. Wij ondersteunen en begeleiden implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, bieden trainingen door gecertificeerde trainers en delen onze kennis over nieuwe technologieën. 

Referentiecase: Bronkhorst High-Tech

Bronkhorst High-Tech heeft onlangs geïnvesteerd in een Autodesk Inventor training voor alle quality engineers, als onderdeel van het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Sinds deze training en het gebruik van een 3D-model als eenduidige informatiebron, worden er duidelijkere assemblage- en gebruiksinstructies gemaakt en zijn die ook eenvoudiger up-to-date te houden. Manfred Krooshof en Mischa Bos vertellen hoe zij de kwaliteitscontrole verbeteren.
Cookiestatement
arrow_drop_up arrow_drop_down