Basic Fit

gebruikt Pillr voor het vastleggen van hun bestaande vastgoed

Basic Fit, één van de bekendste sportschoolketens in Nederland met meer dan 800 clubs in Europa, startte begin 2018 met het vastleggen van hun bestaande vastgoed in BIM. Zij worden hierbij ondersteund door Crew-B. Zij werken de gescande clubs uit tot een compleet BIM-model. Voor het vastleggen van hun bestaande vastgoed gebruikt Basic Fit Pillr. Bas der Nederlanden vertelt over zijn ervaring met Pillr. 

Keuze voor Pillr

“Toen we in 2018 gingen starten met de BIM werkmethodiek binnen Basic Fit kwamen wij uit bij CAD & Company als de partij die ons hierin ging begeleiden. Jullie waren bezig met de ontwikkeling van BLDNG360 en dat paste precies bij de wensen die wij hadden voor een platform. Wij hebben daarnaast marktonderzoek gedaan naar een platform/tool die het beste bij ons paste voor het opzetten, delen en controleren van BIM-modellen. Jullie platform sluit erg goed op deze wensen aan. Een grote pre is dat jullie het platform zelf bouwen en ontwikkelen.

Wij zijn met meer dan 400 panden één van de grotere gebruikers op het platform. Een sterk punt is dat jullie dit platform ook met ons willen doorontwikkelen. Als wij iets hebben wat nog niet mogelijk is, dan kan het 9 van de 10 keer bij jullie op de roadmap geplaatst worden. Dit is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van jullie concurrenten, die hier niet voor openstaan.”

“Jullie platform sluit erg goed op deze wensen aan. Een grote pre is dat jullie het platform zelf bouwen en ontwikkelen.”

“Nu staan op Pillr alle tekeningen beschikbaar van een club. Iedereen kan daar op een hele snelle en simpele manier bij. Dat bespaart enorm veel tijd en is onder andere de reden waarom wij Pillr inzetten.”

Alle data op één plek

“We hadden eerst honderd bronnen van waarheid. En niemand wist wat exact de waarheid was. Nu hebben we dit met Pillr gecentraliseerd en is dat de bron van de waarheid geworden. Belangrijk is daarbij dat iedereen makkelijk bij onze data op het platform kan. Eerst ging iedereen zelf op zoek naar de data, niet wetende of de data juist was. Dan werd er aan Crew-B gevraagd om tekeningen op te zoeken en af te drukken naast het werk wat wij al hebben liggen. Dat is extra tijdrovend. Nu staan op Pillr alle tekeningen beschikbaar van een club. Iedereen kan daar op een hele snelle en simpele manier bij. Dat bespaart enorm veel tijd en is onder andere de reden waarom wij Pillr inzetten.

Waar we naartoe willen is dat Facility Management en onze samenwerkende partijen steeds meer informatie uit het platform kunnen halen. Als wij straks clubs gaan re-branden, dan kijken wij eerst naar ons model op het platform en gaan daarmee aan de slag. Wij gebruiken het echt als een modelbeheersysteem. Pillr is een ontzettend makkelijke tool waarop we alles beheersbaar hebben.”

De meerwaarde van Pillr

“Door het wegvallen van veel e-mailverkeer en het zoeken naar tekeningen of modellen besparen we veel tijd. Je logt in, pakt het pand erbij en hebt direct alle informatie tot je beschikking. Helemaal als we het straks gaan koppelen met IoT. Met de data van IoT kunnen we actief de clubs bijhouden en wordt deze data meerdere keren per dag gebruikt. We krijgen wel eens klachten met betrekking tot de temperatuur en dergelijke, waarop we straks kunnen anticiperen.

Wat ons vooral in de afgelopen tijd veel meerwaarde gaf, ondanks dat het nog niet volledig geautomatiseerd was, is inzicht in de vraag: Wat en hoeveel heb je nou? COVID-19 heeft enorme impact gehad. Bijvoorbeeld in onze clubs waar we het aantal mensen moesten bepalen die er binnen aanwezig mochten zijn, op basis van de vierkante meters. Crew-B heeft op basis van onze modellen het maximaal aantal toegestane bezoekers kunnen berekenen."

“Door het wegvallen van veel e-mailverkeer en het zoeken naar tekeningen of modellen besparen we veel tijd. Je logt in, pakt het pand erbij en hebt direct alle informatie tot je beschikking.”

“Door de manier van werken in combinatie met het platform, hebben wij als voordeel dat we onze offertes makkelijk kunnen controleren. Pillr biedt inzicht ook voor de financiële kant dit is voor ons een enorme meerwaarde. ”
Inzicht, ook voor de toekomst

"Door de manier van werken in combinatie met het platform, hebben wij als voordeel dat we onze offertes makkelijk kunnen controleren. Maar ook hebben we kunnen constateren dat we achteraf te veel hebben betaald voor sommige verbouwingen van clubs. Pillr biedt inzicht ook voor de financiële kant dit is voor ons een enorme meerwaarde. We hebben nu goed inzicht, ook voor de toekomst. Digital Twin is belangrijk, hierdoor weten we waar alles hangt en zit in al onze huidige en toekomstige locaties. Er was voorheen zoveel miscommunicatie, dit voorkomen we nu door het gebruik van Pillr. Een heel groot pluspunt.”

"We hebben nu goed inzicht, ook voor de toekomst. Digital Twin is belangrijk, hierdoor weten we waar alles hangt en zit in al onze huidige en toekomstige locaties. Er was voorheen zoveel miscommunicatie, dit voorkomen we nu door het gebruik van Pillr. Een heel groot pluspunt.”