Domera

Een unieke communicatiestructuur met een online platform

Domera won in 2018 de woonbootverkiezing van het jaar en noemt zichzelf toekomstgerichte bouwer. Domera is een VOF en wordt gerund door de broers Maarten en Marius Vroegindeweij. Werkend vanuit een scheepswerf in Gouda zet Domera de nieuwste technologieën in om al in vroeg stadium ervoor te zorgen dat er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. 

BIM-model

Vanaf het allereerste moment werkt Domera in BIM op een heel gedetailleerd niveau. Elk onderdeel in het gebouw modelleren ze exact uit zoals hij hoort, letterlijk alles wat ook daadwerkelijk in de woning komt. “Alles wordt uitgewerkt in een BIM-model, van de plint tot aan de deurbel. Alles wordt uitgewerkt in Revit. Zo zorgen wij ervoor dat het verwachtingspatroon van de opdrachtgever strookt met wat er gemaakt gaat worden. Door het BIM-model gedetailleerd uit te werken kunnen de materialen op maat ingekocht worden. Dit scheelt verwerkingsuren tijdens het bouwen en kunnen zij prefabriceren en dus efficiënter werken.”

"Door het BIM-model gedetailleerd uit te werken kunnen de materialen op maat ingekocht worden. Dit scheelt verwerkingsuren tijdens het bouwen en kunnen zij prefabriceren en dus efficiënter werken."

"Wij kiezen er bewust voor deze transparante manier van communiceren en hebben geen geheimen voor onze opdrachtgever. Dit geeft juist vertrouwen, wordt enorm gewaardeerd."

Transparant communiceren

Domera heeft ervoor gekozen om de communicatie met klanten helemaal transparant te houden. Zij zetten het Revit-model op Pillr. Hier wordt niet alleen de klant maar ook de externe architect voor uitgenodigd, zodat alle tekeningen voor iedereen zichtbaar zijn. “Ons BIM-model in Revit kan per woning soms wel 100 tot 200 tekeningen bevatten. Wij hebben ervoor gekozen om dit zo transparant mogelijk te houden. Hiervoor gebruiken wij Pillr. De opdrachtgevers en ketenpartners worden uitgenodigd op het platform en iedereen heeft zo inzicht in het model. Hier worden direct bij het uploaden van het 3D-model ook alle tekening beschikbaar en inzichtelijk. Wij gebruiken Pillr zowel intern als extern als communicatie platform. Alle opmerkingen die zowel ik, de werkvoorbereiding of de opdrachtgever maakt is inzichtelijk voor iedereen. Wij kiezen er bewust voor deze transparante manier van communiceren en hebben geen geheimen voor onze opdrachtgever. Dit geeft juist vertrouwen, wordt enorm gewaardeerd en gaan spreekwoordelijk de kurken van de flessen.”

Effectief communiceren

”Pillr ontlast ons daarnaast ook in de communicatie. Ik durf te zeggen tot wel 100 e-mails per project! De opdrachtgever kan bijvoorbeeld zelf ook alles inzien in het project. Geen e-mails meer over bepaalde documenten, omdat die ook op het project in de documentenmodule is toegevoegd, inclusief versiebeheer. Is daar een opmerking dan wordt dat een taak op het platform in plaats van een e-mail. Dit is duidelijker en altijd goed terug te vinden.
Op dit moment gebruiken wij Pillr ook voor een project die wij uitwerken voor een opdrachtgever in Australië. Met een paar klikken hadden wij een centrale plaats voor ons project met direct communicatielijn opgezet. En kunnen wij ondanks het tijdsverschil transparant en effectief communiceren.
Uiteindelijk gaat het vaak om het managen van de verwachtingspatronen. Ik weet zeker dat als meerdere partijen op deze manier gaan samenwerken dit ontzettend veel miscommunicatie voorkomt. Voor ons is dit echt de ideale en laagdrempelige manier om te communiceren.” 

"Ik weet zeker dat als meerdere partijen op deze manier gaan samenwerken dit ontzettend veel miscommunicatie voorkomt. Voor ons is dit echt de ideale en laagdrempelige manier om te communiceren.”

" Pillr ontlast ons in de dagelijkse communicatie, tot wel minimaal 100 e-mails per project. "