Aan de slag met Autodesk

Om je probleem zo snel mogelijk op te lossen hebben we de oplossingen van de meest voorkomende problemen uitgewerkt in onze blogs. Zo kan je snel weer aan de slag met zaken die echt belangrijk zijn! Staat jouw vraag er niet tussen? Of kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met onze support.
                                   

Aan de slag met Autodesk

Hoe kan ik mijn Single-user licentie toekennen?

Single-user licenties van Autodesk moet de Contract Manager toekennen aan de gebruikers van de software. Hoe je dat doet lees je hier..

Hoe genereer ik een licentiebestand voor multi-user licenties?

Bij elke grote update (bijvoorbeeld van versie 2020 naar 2021) en bij de aanschaf van een nieuw programma met een multi-user licentie, moet je een nieuw licentiebestand genereren. In dit blog lees je stap voor stap hoe je een licentiebestand aanmaakt en inlaadt voor multi-user licenties.

Hoe download en installeer ik Autodesk software?

Autodesk software installeren en activeren is makkelijker dan veel mensen denken. Het is tegenwoordig mogelijk om jouw Autodesk software te activeren zonder een serienummer in te hoeven voeren. Lees hier alles over het downloaden, installeren en activeren van Autodesk software.

Hoe update ik mijn Autodesk software?

Met de Autodesk Desktop App kun jij eenvoudig zien of er een update beschikbaar is. Het Autodesk logo rechtsonder in het systeemvak krijgt dan een oranje sterretje. Lees er meer over in dit blog. 

Hoe download ik eerdere versies van Autodesk software?

Met een Autodesk-subscription of lopend maintenance plan heb jij altijd recht op de minimaal vijf voorgaande versies. In dit artikel lees je precies hoe je eerdere versies download.

                               

Contact opnemen

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met CAD & Company support. We helpen je graag.

Snel geholpen worden? Download Anydesk

Via Anydesk kijken wij direct mee op jouw scherm zodat jij snel weer aan de slag kunt. Om je sneller te kunnen helpen, raden wij je aan om alvast Anydesk te downloaden voordat je telefonisch contact met ons opneemt.