Afstudeerstage: BIM-modellen en Bouwbesluit voor HBO Bouwkunde of Build Environment

Steeds meer partijen in de bouw werken met Building Information Modeling (BIM). De vraag naar BIM-specialisten neemt dan ook flink toe. Bij CAD & Company hebben we veel kennis over BIM en zijn wij hier dagelijks mee bezig. Op dit moment hebben wij een uitdagende afstudeeropdracht beschikbaar voor een enthousiaste HBO Bouwkunde of Build Environment student. Tijdens deze opdracht onderzoek je hoe je BIM-modellen kunt controleren aan de hand van het meest recente bouwbesluit. 

Wat ga je doen?

Ga je bij ons aan de slag? Dan begin je het traject met het volgen van BIM- en Revit trainingen zodat je goed voorbereid bent op je afstudeeropdracht. Je leert onder andere modellen maken, bibliotheken opzetten en vullen, componenten selecteren en plaatsen, het Programma van Eisen (Pve) controleren, coördineerde taken uitvoeren en documentatie koppelen in het BIM-systeem. 

Daarna start je met jouw onderzoek. Je gaat onderzoeken hoe je BIM-modellen kunt controleren aan de hand van het meest recente Bouwbesluit. Kan een BIM-model automatisch gecontroleerd worden aan de hand van de eisen gesteld in het Bouwbesluit?  Samen met een ervaren collega die jou coacht tijdens je afstudeeropdracht is het jouw taak om de eisen gesteld in het Bouwbesluit om te zetten naar regels die door een algoritme gecontroleerd kunnen worden.


Wie zijn wij?

Wij zijn CAD & Company. Met onze coaching halen onze klanten het maximale resultaat uit hun ontwerp. Wij ondersteunen en begeleiden implementatie processen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, bieden trainingen door gecertificeerde trainers en delen onze kennis over nieuwe technologieën. Dit doen wij op basis van o.a. Autodesk ontwerpsoftware en Microsoft software. Onze klanten bevinden zich in de bouw, civiele techniek & infra, installatietechniek en industrie. Wij helpen bedrijven digitaliseren. Bijvoorbeeld met het aansluiten bij BIM, van 2D naar 3D bewegen, nog meer uit 3D-modellen halen en het inzetten van datamanagement.

Wij zijn trots onderdeel van de NTI Group. NTI Group behoort tot de top 3 van Autodesk Platinum partners en heeft 27 vestigingen in 6 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland, Duitsland en Nederland. Door de Europese samenwerking bedienen wij jou als klant optimaal bij de uitdagingen in de markt.


Wat bieden wij?

Wij leiden je op en je krijgt een uitdagende onderzoeksopdracht met goede begeleiding. Daarbij leer je alle in-en-outs van Autodesk Revit software en het toepassen daarvan. Na deze opdracht ben jij goed voorbereid voor toekomstige functies. Verder: 

 • Een enthousiast en hecht team van collega’s
 • Een collega-coach die je begeleidt tijdens jouw afstudeeropdracht
 • Een moderne transparante omgeving waar kennisdeling en het Nieuwe Werken centraal staan;
 • Marktconforme stagevergoeding;
 • Verschillende personeelsactiviteiten, waaronder maandelijkse kennisbijeenkomsten “LunaTICS”, gezamenlijke lunches, workshops, wekelijkse bootcamp en personeelsuitjes.

Wie zoeken wij?

 • Je bent een vierdejaarsstudent HBO Bouwkunde of Build environment
 • Je hebt enige ervaring met Autodesk Revit- en andere CAD-toepassingen
 • Je kunt goed plannen, organiseren en samenwerken;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent creatief
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Je bent enthousiast!

Hoe word ik een CAD & Co'er in 5 stappen?

Stap 1

Stuur jouw sollicitatie met cv naar solliciteren@cadcompany.nl.

Stap 2

We bellen je op voor een introductie en maken een afspraak.

Stap 3

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en kom je alles te weten over CAD & Company.

Stap 4

In het tweede gesprek maak je kennis met je toekomstige manager.

Stap 5

Je ontvangt een stageovereenkomst waar je blij van wordt. Nu alleen nog even tekenen en we heten je van harte welkom als CAD & Co'er!arrow_drop_up arrow_drop_down