Vacature Business Developer bij CAD & Company

Vacature: Business developer installatietechniek

Word CAD & Co'er


 Ben jij de enthousiaste en gedreven collega die wij zoeken? 

Wat ga je doen?

Als Business developer speel je een cruciale rol bij de ontwikkeling van het marktsegment installatietechniek. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het succes van onze producten en dienstverlening binnen dit segment. Je trekt nieuwe klanten aan en je en onderhoudt en ontwikkelt bestaande relaties verder. Je maakt afspraken op C-level en je weet hen te overtuigen van de meerwaarde van onze softwareoplossingen en dienstverlening.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als Business developer is elke dag weer dynamisch. Vandaag begint jouw dag met een online meeting met internationale collega’s over een nieuw product om te beoordelen of dit toegevoegde waarde heeft voor de Nederlandse installatiemarkt. Je bent positief en gaat direct aan de slag om dit te onderbouwen met marktgegevens en de benodigde data. Je plant een overleg in met directie om resources vrij te maken en om dit product verder te onderzoeken.


Na deze meeting vraagt één van onze salesadviseurs jouw input bij een grote opportunity. Samen met deze collega plan je een meeting in bij de klant. Je deelt voor de lunch nog even je ervaring op LinkedIn over een mooi project dat je hebt afgerond bij een koploper in de installatietechniek. In deze post breng je meteen het aankomende webinar voor de installatiebranche onder de aandacht.


Na de lunch ga je proactief aan de slag met leadskwalificatie en bel je met potentiële klanten en/of benader je hen via LinkedIn.

In de middag heb je een meeting met een nieuwe klant. Je treft de laatste voorbereidingen samen met de pre-sales consultant voordat jullie in de auto stappen. Bij de klant geef je een presentatie en wordt je technisch ondersteund door je collega die een korte demo geeft. Jullie hebben een goed gesprek over hun doelstellingen, processen en bottlenecks die zij ervaren. De klant is enthousiast en je plant een vervolgmeeting in met hun directie voor het presenteren van een implementatieplan.


Terug op kantoor heb je de laatste klantmeeting van vandaag. Je bespreekt de offerte die jij hebt verstuurd. Na een kleine aanpassing in de scope wil de klant graag definitief opdracht geven. Na de meeting stuur je direct de aangepaste offerte door naar de klant en rond je jouw werkdag af.


Aan het eind van de dag kijk je tevreden terug op alle activiteiten, heb je het productportfolio verder geoptimaliseerd en is jouw sales pipeline weer verder gevuld met mooie opportunity’s uit de installatiebranche.

Wie zijn wij?

Wij zijn CAD & Company. Met onze coaching halen onze klanten het maximale resultaat uit hun ontwerp. Wij ondersteunen en begeleiden implementatie processen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, bieden trainingen door gecertificeerde trainers en delen onze kennis over nieuwe technologieën.


Dit doen wij op basis van o.a. Autodesk ontwerpsoftware en Microsoft software. Onze klanten bevinden zich in de bouw, civiele techniek & infra, installatietechniek en industrie. Wij helpen bedrijven digitaliseren. Bijvoorbeeld met het aansluiten bij BIM, van 2D naar 3D bewegen, nog meer uit 3D-modellen halen en het inzetten van datamanagement.


Wij zijn trots onderdeel van de NTI Group. NTI Group behoort tot de top 3 van Autodesk Platinum partners en heeft 50 vestigingen in 8 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland.

Wat bieden wij?

 • Salarisindicatie op jaarbasis € 65K vast plus max. € 35K variabel. bestaande uit een bonus- en winstdelingsregeling;

 • 30 vakantiedagen;

 • Leaseauto van de zaak;

 • Jaarlijks opleidingsbudget;

 • Gratis lunch op kantoor;

 • Collectieve pensioenregeling;

 • Hybride werken;

 • Passend salaris bij jouw werkervaring;

 • Verschillende personeelsactiviteiten, waaronder maandelijkse kennisbijeenkomsten “LunaTICS”, gezamenlijke lunches, workshops, wekelijkse bootcamp en personeelsuitjes.

Wat zoeken wij?

Met je begrip van de markttrends en ontwikkelingen in de installatietechnieksector ben je sterk in het identificeren en benaderen van potentiële klanten. Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties. Je bent in staat om klanten en collega’s te overtuigen van de waarde van onze producten en diensten. 


Je hebt bedrijfskundig inzicht waarmee je klanten van waardevol advies voorziet en waarmee je succesvolle proposities en campagnes vormt. Je bent spin in het web rondom installatietechniek maar ben boven alles doelgericht.


 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring.
 • Ervaring in het aantrekken en ontwikkelen van nieuwe zakelijke relaties.
 • Ervaring binnen de installatietechniek.
 • Ervaring in de software- of technologiebranche is een pre.
 • Je bent een gesprekspartner voor C-level.
 • Beschikbaarheid tussen de 32 en 40 uur per week.
 • Woonachtig in een straal van 50 km. rondom Wormerveer.
 • In het bezit van een rijbewijs. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Enthousiast? Plan direct een kennismaking in!

1. Selecteer een beschikbare datum en tijd

Bekijk hiernaast de beschikbaarheid van Niels.

2. Voer je gegevens in
Zorg dat je e-mail klopt. Hier sturen we een bevestiging en een link van de Teams-meeting naartoe.
3. Notities

Bij de notities kun je al wat extra informatie geven zodat Niels zich optimaal kan voorbereiden.

4. Maak de reservering
Alles goed ingevoerd? Klik dan op de reserveer knop.
5. Bevestiging in je mail
Je ontvangt een bevestiging in je mail.

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden?

Plan dan een kennismakingsgesprek in of reageer via onderstaande button.