Autodesk Vault

De product datamanagement oplossing voor jouw engineeringsprojecten

Waarom product datamanagement?

Big data

Bestanden worden groter en er is een grotere diversiteit in gegevens. Hierdoor wordt het terugvinden van data steeds complexer.

De waarheid

Het komt vaak voor dat er verschillende versies van een ontwerp op verschillende locaties opgeslagen staan. Maar welke versie is de laatste?

Borg kennis

Zodra werknemers het bedrijf verlaten nemen zij nog vaak alle kennis met zich mee. In een PDM-systeem borg je deze kennis.

Snelheid

Door digitaal te archiveren vind je data niet alleen sneller terug, PDM geeft je daarnaast de mogelijkheid om data eenvoudiger te hergebruiken.

Complexiteit

Omdat we steeds meer samenwerken is het nodig om de centrale opslag te delen via de cloud, of om zogenaamde replica's te maken.

Wetgeving

Sommige ISO-normen (bijvoorbeeld ISO 9001) eisen dat je bestanden en data makkelijk kunt terugvinden.


Wat is Autodesk Vault?

Vault is dé bedrijfsbrede product data management (PDM) oplossing voor het beheer van technische documenten. Het pakket helpt je met het borgen van processen en het terugdringen van tijdrovende administratieve taken. Vault Professional kun je zelfs koppelen aan business systemen, zoals ERP of Sharepoint. Zo hoef je gegevens nog maar eenmalig in te voeren.

Omdat Vault een Autodesk product is, integreert het feilloos met andere Autodesk producten zoals Inventor, AutoCAD, Navisworks en BIM 360 Docs.

  • Vind en hergebruik bestaande gegevens in een handomdraai.
  • Koppel werkgroepen direct op verschillende locaties.
  • Voorkom faalkosten en bespaar tijd door geavanceerde zoekmogelijkheden.
  • Houd automatisch wijzigingen, revisies en versiebeheer bij terwijl je werkt.
  • Bepaal welke gegevens mensen kunnen openen en/of bewerken op basis van hun rol.
  • Bespaar tijd door onderdelen en ontwerpen opnieuw te gebruiken in een nieuw project. 

Met Vault werkt iedereen vanuit één centrale bron. Hierdoor voorkom je fouten, werk je nog beter samen. Hierdoor bespaar je een hoop tijd en geld.

Voor iedere situatie een geschikte versie!

Vault is verkrijgbaar in twee verschillende versies, namelijk:

  • Vault Basic
  • Vault Pro

Op deze manier is er voor iedere situatie een geschikte Vault-oplossing. Vault Basic zit daarbij al standaard in de PD&M-collection. Ben jij benieuwd welke versie van Vault het best bij jouw situatie past? Download dan hieronder het whitepaper!

Referentiecase: Nedmag

Nedmag wint magnesiumzouten uit de Groningse bodem en maakt op basis daarvan diverse magnesiumproducten. Om alle engineeringinformatie over de fabriek en productielocatie beter te kunnen managen heeft het bedrijf onlangs Autodesk Vault Professional geïmplementeerd. Maintenance Manager Hans Brouwer en Engineer TA Martijn den Dulk vertellen over hun ervaringen. 

Webinar terugkijken: Datamanagement in de industrie

Benieuwd geworden hoe Autodesk Vault in de praktijk werkt? Bekijk dan eens het webinar "Datamanagement in de industrie" van Arjen terug. In dit webinar zie je hoe Vault precies werkt en wat het voor jouw organisatie kan betekenen.

Meer informatie

Wil je meer weten over Vault of een offerte aanvragen? Laat je gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.