Bronkhorst High-Tech

Verbetert kwaliteitscontroles met 3D-model

Bronkhorst High-Tech heeft onlangs geïnvesteerd in een Autodesk Inventor training voor alle quality engineers, als onderdeel van het digitaliseren van de bedrijfsprocessen. Sinds deze training en het gebruik van een 3D-model als eenduidige informatiebron, worden er duidelijkere assemblage- en gebruiksinstructies gemaakt en zijn die ook eenvoudiger up-to-date te houden. Manfred Krooshof en Mischa Bos vertellen hoe zij de kwaliteitscontrole verbeteren. 

Massflowmeters en regelaars voor vloeistoffen en gassen

Bronkhorst High-Tech B.V. in Ruurlo ontwikkelt en produceert massflowmeters en regelaars voor vloeistoffen en gassen. Dit bedrijf met ruim 500 medewerkers heeft tevens vestigingen voor de verkoop en ondersteuning in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Japan, China, Taiwan, Zuid-Korea, India en de Verenigde Staten. “Wij bestaan al 38 jaar en zijn de laatste tijd succesvol aan het doorgroeien van een groot kleinbedrijf naar een klein grootbedrijf”, vertelt Krooshof. “Tegelijkertijd hebben wij net als andere bedrijven in onze sector te maken met sneller veranderende marktomstandigheden. Om op deze ontwikkelingen in te spelen zijn wij bezig alle bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren. Voor ons betekent dat onder andere digitale instructies maken en up-to-date houden, in plaats van voorheen op papier.”   

“Tegelijkertijd hebben wij net als andere bedrijven in onze sector te maken met sneller veranderende marktomstandigheden. Om op deze ontwikkelingen in te spelen zijn wij bezig alle bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren.”

“Wij hebben een tweedaagse versnelde in-company Inventor-opleiding gevolgd waarbij de instructies die wij maken als praktijkvoorbeelden zijn gebruikt.”

Autodesk Inventor training

“Omdat onze collega-engineers nieuwe typen meters en regelaars al jarenlang met Autodesk Inventor ontwerpen, zijn wij die software ook gaan gebruiken voor het maken van assemblage- en gebruikersinstructies”, vervolgt Bos. “Daardoor ontstond er bij ons team de behoefte aan een Autodesk Inventor training, waarvoor de interne trainingsafdeling een beroep heeft gedaan op CAD & Company. Zij leveren hier namelijk al sinds 2007 Autodesk-software, advies en training”. “Wij hebben een tweedaagse versnelde in-company Inventor-opleiding gevolgd, waarbij de instructies die wij maken als praktijkvoorbeelden zijn gebruikt”, vult Krooshof aan. “CAD & Company’s trainer Arjen de Nobel begreep onze business snel en heeft op een duidelijke en rustige wijze de benodigde kennis voor onze quality engineeringtoepassingen overgedragen.” 

Meedenken en ontwikkelen  

Bij Bronkhorst High-Tech zeggen ze vrijwel nooit nee tegen klantvragen, maar probeert men in plaats daarvan mee te denken en te ontwikkelen. Klanttevredenheid, innovatie en product- en servicekwaliteit zijn de belangrijkste succesfactoren van het bedrijf. “Door een 3D-model als eenduidige informatiebron te gebruiken voor zowel de productontwikkeling als het maken van assemblage- en gebruikersinstructies, besparen wij kostbare tijd”, zegt Bos. “Verder voorkomt het werken met 3D-modellen communicatiefouten. Dankzij de Inventor-training zijn wij beter in staat processen ‘lean’ in te richten en te optimaliseren, voor onder andere onze ISO 9001-certificering. Arjen is een deskundige en enthousiaste trainer, die proactief mee dacht over onze toepassingen en liet zien hoe wij Autodesk Inventor het beste kunnen benutten. Hij heeft ook veel handige tips gegeven om efficiënter te werken en onze documentatie voor kwaliteitscontroles te verbeteren.”

“Door een Inventor 3D-model als eenduidige informatiebron te gebruiken voor zowel de productontwikkeling als het maken van assemblage- en gebruikersinstructies, besparen wij kostbare tijd. Verder voorkomt het werken met 3D-modellen communicatiefouten.”

“Dankzij de Inventor-training zijn wij beter in staat processen ‘lean’ in te richten en te optimaliseren, voor onder andere onze ISO 9001-certificering.”