Fusion-360-vrije-vorm-modelleren

Online workshop: Fusion 360 Vrije vorm modelleren

Met Arjen de Nobel

Arjen de Nobel

Dinsdag 20 juni 2023 14.00 - 15.30

Ben je al bekend met Fusion 360? Als je ervaring hebt met CAD-software, kun je Fusion 360 gebruiken om te ontwerpen, te simuleren en samen te werken aan ontwerpen. In deze workshop gaan we dieper in op het 'vrije vorm modelleren' in Fusion 360.


'In vrije vorm ontwerpen' wordt steeds belangrijker
Met de komst van nieuwe productiemethodes wordt 'in vrije vorm ontwerpen' steeds belangrijker. Denk daarbij bijvoorbeeld aan 3D-printen. De vrije vormen zien we vooral terug in consumentenproducten, maar ook steeds vaker in de machinebouw.

Eenvoudig en vrij ontwerpen in Fusion 360
Fusion 360 speelt hier goed op in. Met deze software uit de Autodesk PD&M collection kun je naast traditioneel parametrisch ontwerpen ook eenvoudig vrije vormen moduleren. Zie dat als een soort digitaal boetseren. Je kunt vervolgens de vrije vorm combineren met parametrisch ontwerpen.

Na 1 workshop al zelf aan de slag
Fusion 360 heeft een eenvoudige user interface en is gemakkelijker eigen te maken dan Inventor. Je kunt na deze workshop al goed uit de voeten met jouw eerste vrije vorm ontwerp! Heb je ook een werktekening nodig? Met één druk op de knop maak je snel een werktekening van alle aanzichten. Tijdens deze online workshop laat Arjen zien hoe dit allemaal werkt.


Aanmelden voor de workshop

Wil jij hier ook mee aan de slag? Schrijf je dan nu in via de bovenstaande aanmeldknop. Ben je enthousiast en wil je jouw kennis nog verder uitbreiden? Dan geven wij ook cursussen Fusion 360. Bijvoorbeeld de basiscursus Modelleren.

Ervaring van een engineer: ‘Fusion 360 is gebouwd voor samenwerken.

Wil je met meerdere partijen werken aan een 3D-ontwerp, dan is Fusion 360 een verademing’.

Datum

Dinsdag 20 juni

Tijd

14:00 - 15:30

Locatie

Online

Kosten

Gratis