inventor-ilogic-parametrische-modellen

Online workshop: Parametrische Inventor modellen slim aansturen met iLogic!

Met Niels Smit en Chris Krediet

Niels Smit

Woensdag 22 maart 10.00 - 11.00

Bij een parametrisch model pas je eenvoudig parameters zoals maatvoeringen aan. Je model wijzigt vervolgens automatisch. Daarom wordt vaak gezegd dat als je gaat ontwerpen in 3D, je heel eenvoudig en snel wijzigingen kunt doorvoeren. Toch is dit maar de halve waarheid. Het is namelijk heel belangrijk dat het model slim is opgezet. Als je van tevoren weet welke wijzigingen je in de toekomst gaat doorvoeren dan kun je hier tijdens het maken van jouw model al goed rekening mee houden. Het achteraf wijzigen is dan inderdaad een fluitje van een cent. Alles staat en valt bij het slim opzetten van jouw parametrische modellen!


Wil je deze parameters vervolgens ook écht slim kunnen aansturen? Dan kom je al snel uit bij iLogic. Met behulp van iLogic kun je ontwerpregels schrijven in de vorm van VB.net om bijvoorbeeld automatisch parameters in een part te wijzigen, of assemblies te updaten. Ook kun je eenvoudig een interface maken, waardoor je snel wijzigingen op je ontwerp kunt doorvoeren op basis van keuzes die je zelf maakt.


In deze workshop legt Niels je stap voor stap uit hoe je een Inventor model parametrisch opzet, en deze vervolgens slim aanstuurt met iLogic.


Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in voor deze gratis workshop!

Datum

Woensdag 22 maart

Tijd

10:00 - 11:00

Locatie

Online

Kosten

Gratis