3D-ontwerpen

 Implementatie op maat

3D-ontwerpen

Wil jij van 2D naar 3D-ontwerpen én overstappen naar een ander platform? Of werk jij al met 3D-ontwerpsoftware en wil je overstappen naar Inventor of Fusion 360? Kies dan voor een implementatie op maat. Hierin zit alles uit een standaard implementatie maar dan met een configuratie op maat. Ook een proces review, pilot en platform-migratie behoren tot de mogelijkheden.

Proces review

Proces review

Een review kan op verschillende momenten goede handvatten bieden. Als je wilt starten met 3D-ontwerpen op een ander platform of juist al 3D-ontwerpt maar wilt overstappen. Wij brengen de bestaande omgeving in kaart en adviseren je over de te nemen vervolgstappen.

Pilot

Pilot

In deze fase draait een van onze consultants een pilot van de 3D-ontwerpsoftware. Hiermee tonen wij de functionaliteiten van de software aan. Het is een ruwe opzet van de software die wij gaan opleveren. Zo weet jij zeker dat de 3D-ontwerpsoftware aansluit op jouw wensen. 

PD&M Collection

Product, Design & Manufacturing (PD&M) Collection

Bespaar met de PD&M Collection op het bouwen van kostbare prototypes. Met de beschikbare softwarepakketten bereken en analyseer je jouw ontwerp vooraf. Het is zelfs mogelijk om de productie direct vanuit de geïntegreerde CAM-omgeving aan te sturen. De Collection biedt ook gereedschappen voor het ontwerpen van fabrieken.

Opleidingsplan

Opleidingsplan

In een intake stellen we samen een opleidingsplan op. Waar zijn jouw medewerkers al in gekwalificeerd? En wat wil jij bereiken met de 3D-ontwerpsoftware? Wij bieden verschillende uitbreidingscursussen aan om je te verdiepen in een specifiek onderdeel van jouw 3D-ontwerpsoftware.

Inventor

Cursus Inventor

In de cursus Inventor leer je schetsen met Inventor. Je doet kennis en vaardigheden op voor het gebruiken van advanced modeling tools en entiteiten. Na het doorlopen van deze cursus maak en wijzig je zelfstandig digitale 3D-modellen en tekeningen met Inventor.

E-learning

E-learning Autodesk bibliotheek

E-learning biedt een flexibele leeromgeving. Leren wanneer het jou uitkomt. Op je laptop of op je tablet. Thuis of op kantoor. E-learning kan overal. Bij een implementatie op maat krijg je 1 jaar toegang tot de Autodesk bibliotheek van de CAD & Company e-learning. Hiermee krijg je de beschikking over ruim 50 e-cursussen, zoals Inventor en Fusion 360. Handig als naslagwerk!

Platform-migratie

Platform-migratie

Bij groen licht na de pilot migratie start de complete platform-migratie. In dit traject zetten we alles over naar de nieuwe 3D-ontwerpsoftware.Tijdens de beginfase ondersteunen wij gebruikers tijdens de dagelijkse werkzaamheden, beantwoorden wij vragen en voeren wij, indien nodig, kleine wijzigingen door in de inrichting van de software. En uiteraard trainen wij jouw team. 

Installatie en configuratie op maat

Installatie en configuratie op maat

Wij installeren en configureren Inventor en Fusion 360. Beide onderdeel van de PD&M Collection. De configuratie wordt op maat ingericht volgens jouw wensen en benodigheden. Hiermee kunnen medewerkers van jouw organisatie en afdeling snel aan de slag. Na afloop van de installatie testen wij of alles goed functioneert.

Werkstation en 3D-muis

Werkstation en 3D-muis

Wij leveren en richten een werkstation in voor de PD&M Collection. Beschikt jouw organisatie al over een werkstation? Dan maken wij deze klaar voor de PD&M Collection. Wij kunnen daarnaast ook een 3D-muis leveren. Deze muis beschikt over intelligente knoppen om te ontwerpen in jouw 3D-pakket.

CAD-management

CAD-management

CAD-data is complex. Om dit proces goed te stroomlijnen binnen de organisatie is het handig om een CAD-manager te hebben. De CAD-manager beheert en bewaakt de gestandaardiseerde configuratie-instellingen in Inventor. Ook alle verzoeken voor aanpassingen in ontwerpdata, zoals templates en bibliotheken lopen via de CAD-manager. Wij trainen en begeleiden de CAD-manager in het onderhouden en bewaken van de ontwerpdata. Wij kunnen dit zelfs volledig voor je uit handen nemen.

IT-infrastructuur & onderhoud

IT-infrastructuur & onderhoud

Voordat je start wil je er zeker van zijn dat jouw IT-omgeving goed ingericht is met de juiste structuur. Wij adviseren de omgeving die bij jouw organisatie past. Zo ben je er zeker van dat alles soepel en goed draait. Ook na installatie staan wij voor je klaar met het IT-onderhoudspakket zodat jij zorgeloos het maximale uit jouw ontwerp kunt halen.

Meer informatie

Wil je meer weten over implementatie op maat of een offerte aanvragen? Laat je gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.