Scan 2 BIM pakket

Wil jij een bestaand gebouw, omgeving of ruimte snel en goed vastleggen? Of ben jij benieuwd naar de grootte van je panden en de status hiervan? Dan kun je aan de slag gaan met foto's en een meetlint. Dit is tijdrovend, complex en niet heel precies. Maar wat denk je van het scannen met een van de nieuwste technologieĆ«n? Je legt een bestaand pand zo eenvoudig vast. Is een point cloud voor jou niet voldoende? Dan vertalen wij dit naar een BIM- of 3D-object. Met BIM beschik je over de juiste gegevens voor een verbouwing, renovatie, meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) of visualisatie. Met het scan 2 BIM pakket ben jij klaar voor de toekomst! 


Projectbegeleiding

Het inscannen van panden is niet alleen een stukje software. Het is vooral ook kennis en praktijkervaring. Wij helpen jou bij de eerste scans van jouw eigen kantoor, bouwplaats of ruimte en werken dit gezamenlijk uit. Daarnaast geven wij aan waar je op moet letten, zodat jij zelfstandig aan de slag kunt. 

Scannen

Het vastleggen van bestaand vastgoed gaat een stuk sneller en eenvoudiger met een 3D-scanner dan andere methodes. Een 3D-scanner meet de ruimte met miljoenen laserpuntjes. Alles wat de scanner ziet wordt binnen een paar minuten vastgelegd. Dit noemen we een point cloud. Een point cloud geeft een 360 graden nauwkeurige en reƫle weergave van de werkelijkheid. De point cloud kun je op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als input voor 2D-tekenwerk of voor het modelleren van een 3D-virtueel gebouw. Wij faciliteren het gehele scanproces en zetten de data uit de point cloud voor jou om naar een BIM-model.

3D-laserscan cursus

Wij trainen je in het maken en verwerken van 3D-laserscans. Ontdek hoe je informatie, zoals maten, uit scans haalt. In deze cursus leer je ook nieuwe 3D-modellen, gebaseerd op een 3D-scan, te maken. Na deze cursus weet jij als geen ander hoe je point clouds gebruikt in CAD-software.

Meer informatie

Wil je meer weten over het scan 2 BIM pakket of een offerte aanvragen? Laat je gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.