Vacature UX designer

Vacature: UI/UX designer

Op dit moment is deze vacature gesloten.

Wat ga je doen?

Als lid van het development team draag je bij aan het verbeteren van bestaande en nieuwe producten. Als UI/UX designer word jij medeverantwoordelijk voor alle interactie en visuele ontwerpen. Je denkt na over wat de gebruikers nodig hebben en hoe je ze hierbij kan ondersteunen met je designs. Wanneer nodig voer je gebruikerstests uit en review je je designs met de productowner. Daarnaast werk je nauw samen met alle developers in het team. Je zult onder andere werken aan GWW-CAD voor AutoCAD, ons nieuw product die nog volledig in ontwikkeling is en ons online platform Pillr. In de toekomst zullen wij meer eigen producten gaan ontwikkelen om het werkproces van onze klanten nog makkelijker te maken. Wil jij hieraan mee ontwikkelen?

Wie zijn wij?

Ampersand Software is onderdeel van de CAD & Company Group. Wij ontwikkelen slimme oplossingen voor bedrijven en professionals in de bouw, civiele techniek en industrie. Denk hierbij aan bedrijven als Heijmans, Dura Vermeer, INBO en RET. Maar bijvoorbeeld ook Basic Fit en Gemeente Amsterdam. Ons development team werkt met de laatste technologieën en standaarden en is lid van het Autodesk Developer Network. Onze oplossingen dragen bij aan het verbeteren van bedrijfsprocessen via online samenwerkingstools. Om groei en versnelling te maken zijn wij op zoek naar inspirerende, gedreven collega's, die met ons het verschil gaan maken.


Hoe werken wij?

Als Visueel/User Interface Designer bij Ampersand Software kom je terecht in een klein, informeel scrumteam van tien professionals. Het development team werkt volgens de Agile Scrum methodiek in tweewekelijkse sprints. Naast dat we iedere dag beginnen met een daily stand-up, vinden we het ook belangrijk om de rest van de dag voor elkaar beschikbaar te zijn.  

Hoe ziet je werkdag eruit?

Nadat je je collega’s hebt begroet installeer je je op de werkplek die je vandaag hebt gereserveerd via onze zelfgemaakte bureaureserverings app (waarvan jij natuurlijk vindt dat deze nóg gebruiksvriendelijker kan). 

Nadat je jezelf een lekkere kop koffie (of cappuccino, latte machiatto of thee) hebt ingeschonken start je aan je dag. 

Je wordt gebeld door een collega met een vraag over een wens voor een nieuwe functionaliteit in één van onze producten. Je vraagt om de informatie die je nodig hebt, zoals welke uitdaging we hiermee gaan oplossen. Je voegt deze informatie toe op de backlog en meld de wens bij de productowner. Snel nog koffie halen voor de daily stand-up start.  

Na de stand-up start je aan je werkzaamheden die op deze sprint staan gepland. Vandaag zet je de laatste puntjes op de i van het ontwerp voor de nieuwe Pillr add-in. Vanmiddag geef je hiervan een presentatie hiervan aan alle stakeholders.  

Je dag zit er weer op. Je pakt je spullen in en gaat weer naar huis. Morgen werk je een dagje thuis. Lekker voor de afwisseling.

Wat bieden wij?

 • 30 vakantiedagen;

 • Gratis lunch op kantoor;

 • Collectieve pensioenregeling;

 • Passend salaris bij jouw werkervaring;

 • Winstdelingsregeling afhankelijk van je prestaties tot 3 maandsalarissen;

 • Jaarlijks opleidingsbudget;

 • Hybride werkomgeving;

 • Verschillende personeelsactiviteiten, waaronder maandelijkse kennisbijeenkomsten “LunaTICS”, gezamenlijke lunches, workshops, wekelijkse bootcamp en personeelsuitjes.

Wie zoeken wij?

Je bent enorm gemotiveerd, hebt passie voor je vak en bent trots op je werk. Je kunt goed onderbouwen waarom je bepaalde designkeuzes hebt gemaakt en wat dat toevoegt voor de eindgebruiker. Je bent niet bang om feedback te geven en te ontvangen. Met je vaardigheden kun je snel en met kwaliteit ontwerpen en itereren op zowel de interactie als visuele ontwerpen. Tijdens het ontwerpproces zet je je eigen emoties aan de kant en denk je alleen vanuit de gebruiker. Als dat nodig is, ben je pragmatisch en bereid om te ondersteunen. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en voelt je verantwoordelijk voor het eindproduct. Daarnaast wil je graag actief bijdragen aan ons scrumteam en de kwaliteit van onze producten. Verder:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • 2+ jaar ervaring als visual, interaction of user interface designer;
 • Ervaring met ontwerpen voor webapplicaties en apps, aantoonbaar met een geweldige portfolio;
 • Kennis van ontwerptheorieën en design patterns;
 • Bekwaam in het gebruik van de nieuwste ontwerp- en prototyping-tools;
 • Je voelt je verantwoordelijk, bent leergierig en wil je graag verder ontwikkelen;
 • Je bent proactief en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met het ontwikkelen van complexe digitale producten, user flows en usability tests is een pre.

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden?

Plan dan een kennismakingsgesprek in of reageer via onderstaande button.