Activeer nu gratis Autodesk Single Sign-On voor jouw organisatie
08 mei 2023 
1 min. leestijd

Activeer nu gratis Autodesk Single Sign-On voor jouw organisatie

Vanaf vandaag is het mogelijk om Single Sign-On te gebruiken zónder een Autodesk Premium Plan abonnement! Op deze manier kan iedereen zijn omgeving nu (extra) beveiligen met SSO.

Autodesk is enige tijd geleden begonnen met het aanbieden van SSO-functionaliteiten via het Premium Plan. Het was mogelijk om je hierop te abonneren, bovenop je huidige licenties. Je moest hiervoor voldoen aan een aantal eisen zoals een minimale afname van 10 softwarelicenties en betaalde een extra bedrag per actieve softwarelicentie om de functionaliteiten te activeren. Maar vanaf vandaag kun je SSO gratis activeren, ongeacht het aantal actieve softwarelicenties!

De voordelen van SSO voor jouw organisatie

Het gebruik van SSO in jouw organisatie brengt meerdere voordelen:

 • Verhogen van de cybersecurity.
  Gebruikers hoeven alleen nog maar hun Windows wachtwoord te gebruiken om producten en diensten van Autodesk te gebruiken. Het komt nog geregeld voor dat gebruikers hun wachtwoorden in een Word/Excel document hebben staan of zelfs geschreven op een papiertje die bij het werkstation blijft liggen. Dit is zeer fraude gevoelig!
 • Autodesk past zich aan, aan de wachtwoordpolicy van jouw organisatie.
  Gebruikers met een zwak wachtwoord, geen tweestapsverificatie, profielgegevens die niet (meer) kloppen. Allemaal verleden tijd voor beheerders.
 • Gestroomlijnde administratie
  Wanneer een account vanuit de organisatie wordt geblokkeerd dan wordt ook direct de toegang tot Autodesk software opgeheven. Voorkom hiermee onjuist gebruik van jullie licenties. Let op! Licenties dienen nog wel handmatig te worden ontkoppelt voordat je deze weer kan gebruiken voor een nieuwe gebruiker.

Kies voor extra gemak

Wil je nog meer gemak met Single Sign-On? Kies dan alsnog voor Autodesk Premium Plan. Hiermee krijg je toegang tot synchronisatie met Active Directory (AD). Je krijgt dan de volgende voordelen:

 • Automatisch wordt er een Autodesk account aangemaakt zodra je een gebruiker toevoegt aan jouw AD. 
 • Automatisch koppelen van licenties door gebruikers te plaatsen in voorgedefinieerde groepen. Zo ben je nóg sneller klaar met het aanmaken een nieuwe gebruiker!
 • Bij uitdiensttreding wordt het account direct uit de lijst verwijderd en worden licenties ontkoppeld zodat je direct een nieuwe gebruiker kunt toevoegen.

Aan de slag met Single Sign-On

We helpen je graag met het activeren van Single Sign-On voor jullie organisatie. Via dit blog kun je zelf de eerste stappen lezen hoe dit werkt en wat je nodig hebt. Wil je hier persoonlijk bij geholpen worden? Neem dan contact op met onze support.

Reactie plaatsen