AutoCAD 2022: What's new
25 maart 2021 
in AutoCAD
2 min. leestijd

AutoCAD 2022: What's new

Het is lente en dus is het de hoogste tijd voor de release van AutoCAD 2022! Net als vorig jaar zijn de verbeteringen dit jaar vooral gericht op het stroomlijnen van je workflow en de mogelijkheid om te werken in de cloud. In dit blog kijken we naar een aantal nieuwe functies en verbeteringen in AutoCAD 2022.

Traceren

De nieuwe Trace-functie is een handige functie om via verschillende platformen het beoordelingsproces te stroomlijnen en de samenwerking te verbeteren.

Met deze handige functies kunnen anderen DWG-bestanden veilig markeren zonder de bestaande tekening te wijzigen. Deelnemers kunnen in de AutoCAD-web en mobiele apps hun ontwerpwijzigingen markeren. Hierdoor is het duidelijk wie welke opmerking heeft toegevoegd. Vervolgens kun je de Trace openen in AutoCAD, de feedback in context bekijken en de wijziging opnemen.

Trace functie AutoCAD 2022

Delen

Het was al mogelijk om je tekeningen te delen met anderen. Maar met de nieuwe Share-functie is dit niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger geworden.

De Share-functie genereert een link (URL) waarmee anderen een kopie van jouw tekening kunnen benaderen. Hierbij heb je de keuze uit twee ‘toegangsniveaus’.

  • View only: Anderen kunnen jouw tekening bekijken, maar kunnen deze niet aanpassen.
  • Edit and save a copy: Anderen kunnen jouw tekening bewerken en kunnen een kopie opslaan van de nieuwe versie.

Het grote voordeel is dus dat anderen jouw werk niet zomaar kunnen aanpassen. Ze werken namelijk in een kopie van jouw bestand of kunnen je bestand alleen inzien.

Het is ook mogelijk om links te genereren die direct openen in de AutoCAD web app. Op deze manier kunnen collega’s jouw tekening altijd en overal bekijken.

Share functie in AutoCAD 2022

Tellen

De Count-functie automatiseert het tellen van blocks en geometrie. Doordat het niet meer nodig is om handmatig te tellen bespaar je niet alleen tijd, maar ook (faal)kosten.

De functie voorkomt dat je fouten maakt bij het tellen van het aantal onderdelen, waardoor er verkeerde aantallen worden ingekocht. Exporteer je gegevens gemakkelijk naar een dynamische tabel. Op deze manier kunnen stuklijsten makkelijk geautomatiseerd aangemaakt worden.

Count functie AutoCAD 2022

Push to Autodesk Docs

Ook de Push to Autodesk Docs functie is gemaakt om sneller te werken met AutoCAD. Waar je voorheen eerst je PDF’s lokaal moest opslaan en ze vervolgens via de webbrowser naar de cloud te uploaden, kun je vanaf nu jouw CAD-tekenbladen rechtstreeks vanuit AutoCAD naar Autodesk Docs publiceren als PDF’s.

Zwevende vensters (multi-window)

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. De multi-window functie is beschikbaar in AutoCAD 2022! Met deze functie is het mogelijk om gelijktijdig (en op verschillende monitoren) aan meerdere bestanden in AutoCAD te werken. Het is dus niet meer nodig om AutoCAD meerdere keren op te starten.

Verbetert starttabblad

Als laatste is het starttabblad sterk verbeterd. Met het nieuw ontworpen starttabblad heb je eenvoudig toegang tot bestanden en andere nuttige inhoud. Rechtstreeks vanuit het startscherm.

OPEN AIR 2021

Benieuwd naar meer nieuwe functies en verbeteringen? Kijk dan het webinar What’s new AutoCAD 2022 terug. Ook organiseren wij dit jaar weer het OPEN AIR evenement en geven we je een kijkje in de nieuwe releases van diverse Autodesk producten. We nemen je mee in de ontwikkelingen en verbeteringen van de afgelopen jaren en leren jou de nieuwste functionaliteiten. Ben jij erbij?

 

Reactie plaatsen