Autodesk Vault 2024: What's New
13 april 2023 
in Vault
3 min. leestijd

Autodesk Vault 2024: What's New

Het is weer zover! We mogen weer mooie ontwikkelingen met jullie delen over de nieuwe release van Autodesk Vault. We hebben één voor één bekeken wat er allemaal nieuw is in deze versie van Autodesk Vault en er zijn weer een aantal zeer sterke en handige verbeteringen te melden.

What's New Autodesk Vault 2024

Autodesk Vault 2024 heeft talloze verbeteringen doorgevoerd om je te helpen met het maken van ontwerpen en om gegevensbeheer nóg verder te versnellen en te optimaliseren. Heb je al een abonnement op Vault? Dan kun je direct je huidige Vault updaten en gebruik maken van de nieuwe functionaliteiten. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op met ons!

Copy Folder

Dankzij de nieuwe functie ‘Copy Folder’ in Vault 2024, kun je snel een nieuw project opzetten door te beginnen met een bestaande mappenstructuur. Deze functie kan de oorspronkelijke structuur van een map kopiëren, inclusief submappen, mapmachtigingen én eigenschappen. Zo kun je je gegevens snel organiseren en teams helpen om de standaarden binnen je organisatie toe te passen.


Automatisch secundaire bestanden aanmaken in je lifecycles

Net zoals bij de automatische PDF-creatie in eerdere Vault-releases kun je vanaf Autodesk Vault 2024 DXF- en STEP-bestanden publiceren en beheren. Het aanmaken en publiceren van deze bestanden kan worden getriggerd door een lifecycle overgang, maar kan ook handmatig worden uitgevoerd, direct vanuit het hoofdscherm van Vault! De bestanden kunnen vervolgens worden opgeslagen in de Vault, maar ook extern in een aangewezen gedeelde map die de Vault-mapstructuur nabootst. Op deze manier kun je de DXF- en STEP-bestanden exporteren voor productie, leveranciers en onderaannemers en zo het proces voor het vrijgeven van ontwerpen aanzienlijk versnellen. Dan kunnen teams zich meer richten op het werk dat er het meest toe doet!


Peer review voor lifecycle-overgangen

Dwing peer reviews af voor statuswijzigingen om zo meer controle te krijgen op de lifecycle van je onderdelen en producten. Bij het goedkeuren van ontwerpen in Vault kun je nu een peer review-controle afdwingen waaraan moet worden voldaan vóórdat een statuswijziging kan plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat iemand anders in het team het ontwerp moet beoordelen voordat het naar de volgende status in je lifecycle mag gaan.


Verbeteringen aan back-up en herstel

Vanaf nu kun je selectief een back-up maken van Vault- en Library databases om de benodigde tijd en schuifruimte voor het back-upproces te beperken. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om alleen van databases zonder bestanden een back-up uit te voeren. Ook kun je kiezen van welke Vault en Libraries je een back-up wilt maken. Daarnaast kun je een bestaande bestandsopslaglocatie gebruiken tijdens het terugzetten van een eerder gemaakte back-up. Er is ook nog de optie om de bestandsopslagvalidatie uit te sluiten tijdens het terugzetten van een back-up. Hierdoor kan het herstel sneller worden voltooid en kan de bestandsopslagvalidatie later worden uitgevoerd.

Ten slotte kun je de Vault omleiden naar een nieuwe bestandsopslaglocatie. Hierdoor kan de administrator een nieuwe locatie voor de bestandsopslag voorbereiden terwijl de bestaande bestandsopslag wordt gebruikt. Zodra de nieuwe locatie klaar is, kun je een bestaande Vault verplaatsen naar de nieuwe locatie, zonder dat je tijdens de operatie hiervan nog bestanden hoeft te verplaatsen. Deze verbeteringen zijn bedoeld om de Vault-administrator meer flexibiliteit te geven voor back-up- en hersteloperaties, vooral voor grote Vault-omgevingen.


Inventor Design Data en Templates

CAD-beheerders kunnen nu eenvoudig Inventor design data en templates creëren en implementeren voor gebruikers, rechtstreeks vanuit Vault. Met deze tijdsbesparing blijven gebruikers voorzien van templates en designdata, zonder dat er nog handmatige updates of ‘gets’ nodig zijn.


Thin Client verbeteringen

Verbeteringen in Vault 2024 voor de Thin Client helpen de productiviteit en efficiëntie te verbeteren met de mogelijkheid om rijen in een BOM op de detailpagina van files en items eenvoudig in of uit te klappen. Deze mogelijkheid bestond natuurlijk al langer in de Thick Client, maar is nu ook beschikbaar geworden in de Thin Client. Een bescheiden maar toch handige update!


OPEN AIR

Wil je meer weten over Vault en Inventor 2024 en beter begrijpen wat dit kan betekenen voor jou en je organisatie? Schrijf je dan nu in voor de OPEN AIR 2023 en volg onder andere de sessie Inventor What's New 2023 & 2024 + de Vault Masterclass en andere toffe break-out sessies! Zo ben je in één dag weer helemaal up-to-date van jouw favoriete Autodeskproduct en programma's zoals Pillr, GWW-CAD en NTI TOOLS.

Reactie plaatsen