Axcel investeert in de NTI Group
28 juni 2022 
1 min. leestijd

Axcel investeert in de NTI Group

Sinds november 2019 is CAD & Company onderdeel van de NTI Group. Samen hebben we een sterke Europese basis en kunnen we sneller innoveren dan ooit. We groeien hard binnen Europa. Om onze groeireis voort te zetten zijn we op zoek geweest naar een sterke partner. Met Axcel hebben we deze sterke samenwerkingspartner gevonden.

NTI Group werd in 1945 in Denemarken opgericht en heeft sinds 2004 haar aanwezigheid uitgebreid naar Zweden, Noorwegen, Duitsland, IJsland, Italië, Spanje en natuurlijk Nederland. Inmiddels hebben we ca. 600 collega's en een jaaromzet van meer dan 220 miljoen euro. De samenwerking met Axcel zal de NTI Group in staat stellen om organisch en via overnames verder te groeien met als doel de uitrol van state-of-the-art softwareoplossingen van het bedrijf naar klanten in heel Europa voort te zetten.

Jesper Kalko, de huidige meerderheidsaandeelhouder van NTI Group, blijft actief lid van de raad van bestuur en het managementteam van NTI Group. Samen met Axcel en een aantal van de huidige minderheidsaandeelhouders blijft Jesper herinvesteren in NTI Group.

"Samen zullen we onze strategie om de positie van de NTI Group op de Europese markt verder uit te breiden voortzetten door middel van overnames, terwijl we onze diensten en support voor onze klanten uitbreiden en ze in de toekomst nog beter te ondersteunen bij de digitalisering van hun bedrijf", aldus Steen Alexander, CEO van NTI Group.

Jesper Kalko voegt toe: "Het was erg belangrijk voor mij om samen te werken met de juiste partner voor het volgende deel van de groei van NTI. NTI is een technologiebedrijf en Axcel komt met solide ervaring uit deze sector, dus de samenwerking is een goede match."

"NTI Group is een zeer opwindende investeringsmogelijkheid voor Axcel. Deze investering stelt ons in staat om onze aanzienlijke ervaring in de technologiesector te benutten om het bedrijf te ontwikkelen en de groeireis met het managementteam voort te zetten", zegt Lars Cordt, partner bij Axcel en verantwoordelijk voor de investering.

Over Axcel

Bij Axcel geloven we dat als het gaat om het creëren van groei op een duurzame manier, het niet gaat om waar je in investeert, maar hoe je erin investeert. Met onze sterke focus op toonaangevende Scandinavische bedrijven in de industrie en zakelijke dienstverlening, technologie, consumenten en gezondheidszorg, creëren we succes door een combinatie van het netwerk en de ervaring van ons team in combinatie met een systematische, op groei gerichte benadering van waardecreatie. In de afgelopen 25 jaar heeft Axcel zes fondsen opgehaald met cumulatieve kapitaaltoezeggingen van EUR 2,8 miljard. Deze fondsen hebben 64 platforminvesteringen gedaan, met meer dan 150 add-on-investeringen en 48 exits.

Reactie plaatsen