BIM 360 in 2019

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat het BIM 360 platform constant aan verandering onderhevig is. Continu worden er verbeteringen aangebracht en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Het toenemende aantal functionaliteiten zorgt er vanzelfsprekend ook voor dat het product duurder wordt, maar wat zijn die nieuwe functionaliteiten?

In dit artikel blikken we terug op het jaar 2019. Waar komt BIM 360 vandaan en wat zijn de grootste veranderingen in het afgelopen jaar?

Goedkeurings workflow

Begin 2019 heeft Autodesk workflows geintroduceerd in BIM 360 Docs. Je kunt vanaf dat moment één- tot vijf staps verificaties instellen in je workflows. Na deze controlerondes kun je het document automatisch laten verplaatsen naar een andere map. Ook krijgen de documenten een status als akkoord of afgewezen.

Wil je alles weten over deze nieuwe functionaliteit? Lees dan hier de release note van Autodesk.

Transmittel

In BIM 360 Docs heb je de mogelijkheid om transmittels (overdrachten) in te sturen. De documenten kunnen sinds 2019 gevolgd en bewaard worden. Dit is vooral handig wanneer je ergens op een later moment terug wilt komen, of als er een goedkeuringsproces is dat je in wilt regelen.

Lees meer over transmittels in BIM 360 Docs in het blog van Mikael.

Microsoft documenten

Vanaf mei 2019 is het mogelijk om Microsoft documenten (Word, Excel etc) in te zien en te wijzigen binnen BIM 360 Docs. Om de documenten te wijzigen heb je natuurlijk de juiste BIM 360 rechten nodig, maar ook een actieve Microsoft 365 licentie. Voor veel partijen was dit een lang gevraagde functionaliteit. Het bespaart je in ieder geval veel tijd in de vorm van het downloaden en uploaden én uploaden van bestanden.

Lees alles over deze nieuwe functionaliteit in de release note van Autodesk.

Incidenten vanuit controlelijsten

Gebruik je BIM 360 Build? Dan kun je sinds afgelopen jaar automatisch incidenten laten genereren uit je controlelijsten. Heb je deze controlelijsten goed ingeregeld, dan zal vanuit dezelfde vraag altijd hetzelfde incident komen. Dit helpt je uiteindelijk bij het ordenen van je data en misschien zelf overzicht krijgen van de problemen die je hebt als bedrijf op de bouwplaats. Eerder dit jaar schreef ik hier al een blog over.

Tot slot

Mocht je zelf nog gedetailleerder willen weten wat er afgelopen jaar allemaal gewijzigd is of wil je komende periode weten wat er allemaal wijzigt aan het BIM 360 platform? Houd onze blogs en de nieuwsbrief in de gaten! Afgelopen maand is bekend geworden dat ook IFC-bestanden meegenomen kunnen worden in de BIM 360 Design workflow. Binnenkort lees je hier meer over.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of laat hieronder een reactie achter!

Reactie plaatsen