Het volgende hoofdstuk: blijven leren en innoveren
09 juni 2022 
3 min. leestijd

Het volgende hoofdstuk: blijven leren en innoveren

6 jaar geleden ben ik begonnen bij NTI CAD & Company. Als lid van het MT ben ik verantwoordelijk geweest voor verschillende Business Units, Sales en productteams. De afgelopen jaren heb ik met verschillende teams mogen bouwen aan de toekomst van dit mooie bedrijf. Nu beginnen we aan het volgende hoofdstuk. Samen met Eva de Groot neem ik het stokje over van onze inspirator Rob Oud, en starten wij per 1 juli met onze nieuwe uitdaging als Managing Directors.

Uitdagingen in de bouw en maakindustrie

Het is een fantastische tijd om met de bouw en maakindustrie aan automatisering te werken. Innovaties volgen elkaar snel op. Als je de mogelijkheden van vandaag vergelijkt met die van 20 jaar geleden, dan ziet de wereld er heel anders uit. Die innovatie hebben we hard nodig om slimmer om te gaan met de resources die we hebben. Ruimte, materialen, energie en personeel. Op alle vlakken hebben de bouw en maakindustrie te maken met schaarste en prijsstijgingen. Dit maakt het uitdagend om in de toekomst duurzaam in de vraag te voorzien.

De verschillen tussen de maakindustrie en bouw worden steeds kleiner. De industrie kan veel leren van de snelheid en flexibiliteit van de bouw om de samenwerking te verbeteren. De bouw kan juist leren van standaardisatie en kwaliteit van de industrie.

De uitdaging is hetzelfde. Kwaliteit en inzicht moeten omhoog en we moeten meer doen met dezelfde mensen. Automatiseren is natuurlijk de oplossing, maar hoe doe je dat? Voordat je kan automatiseren in een ontwerp of productieproces moeten een aantal zaken op orde zijn zoals; datagestuurd 3D-modelleren, één bron van de waarheid, een uniforme werkwijze en werken met gevalideerde data. Technologieën zijn er genoeg, maar waar zet je als bedrijf op in? Wij helpen bedrijven dagelijks om slimme keuzes te maken zodat zij op korte termijn tijd winnen en stap voor stap kunnen verbeteren om hun lange termijn doelen te realiseren.

Hoe doen we dat bij CAD & Company?

Alles begint en eindigt natuurlijk met ons team van professionals. We hebben een gezonde mix van ervaring en kennis in huis: juniors en seniors, collega’s met een achtergrond in o.a. business, IT, infra, bouwkunde, procestechnologie en werktuigbouw. Er zijn veel verschillende achtergronden en specialismes maar er is wel een uniforme manier van werken. Hierdoor gaat het samenwerken en onboarden effectiever, is er beter inzicht in onze processen en is repeterend werk geautomatiseerd.

Een aantal jaar geleden is de traditionele organisatiescheiding van bouw, industrie, installatietechniek en civiele techniek losgelaten. Door onze teams te mixen is er meer kruisbestuiving binnen deze vakgebieden ontstaan en dit stimuleert de innovatie.

Innovatie is enerzijds een creatief proces, anderzijds gaan we hier heel doelgericht mee om zodat we zoveel mogelijk tijd besteden aan de zaken die dat verdienen. Om dit te stroomlijnen zijn we gestart met productteams. Iedereen binnen CAD & Company kan een idee voor een nieuw product of dienst pitchen aan de organisatie. Een goede pitch krijgt budget en een team om dit verder uit te werken. Voor het uitwerken hebben we natuurlijk een vaste faserings- en werkmethode.

Zo werkt het ook met interne verbeteringen. We hebben een open organisatie waar iedereen kritisch mag zijn, maar waar ook verwacht wordt dat je met een verbetervoorstel komt. Stap voor stap, elke dag 1% beter om uiteindelijk zoveel mogelijk waarde te creëren voor onze klanten. Daarnaast blijven we investeren in kennis. Ook al is de druk van de dagelijkse werkelijkheid groot, we komen maandelijks met het gehele bedrijf bij elkaar voor training, inspiratie en kennisdeling. We hebben voor alle functies een uitgebreid onboardingstraject en iedereen heeft 20 dagen per jaar om aan training en ontwikkeling te besteden.

Met al onze inspanningen staat er nu een fantastisch team dat zijn strepen heeft verdient. We zijn 5 keer Autodesk partner van het jaar geworden en we hebben diverse innovatieprijzen voor onze softwareontwikkelingen gehad. Als onderdeel van de NTI Group zijn we de grootste Autodesk partner van Europa geworden en dit jaar behoren we tot de top 10 van MT/ sprout innovatie enabelers in de categorie IT consultants op het gebied van digitale transformatie.

De komende jaren

Onze visie is onveranderd: "Een goede samenwerking realiseren binnen de Nederlandse industrie en het vergroten van haar technologische kennis en de toepassing hiervan zodat zij continu duurzaam en slim innoveert en zo wereldwijd voorop blijven lopen”. Ik kijk er naar uit om onze groeistrategie samen met Eva de Groot en Mike Smit, onze financieel directeur, voort te zetten. Samen met alle professionals en producten van CAD & Company en onze Europese collega’s van NTI blijven wij innoveren binnen de bouw en maakindustrie.

Reactie plaatsen