Error 1327 bij installatie
22 juli 2021 
0 min. leestijd

Error 1327 bij installatie

Wanneer je een Autodesk product installeert kan het gebeuren dat je een error 1327 melding krijgt. Deze error refereert naar het probleem dat er een ongeldige schijf is aangegeven waar de installatie moet plaatsvinden. Voorbeeld:

‘Error 1327: Invalid Drive: U:/’ and ‘Fatal error during installation.

In dit korte blog leg ik je uit hoe je dit probleem kan oplossen.

Let op! Onderstaand stappenplan beschrijft aanpassingen in het register van Windows. Dit kan onomkeerbare problemen geven. Overleg dit daarom altijd met je systeembeheerder/IT-leverancier. Het wijzigen van het register is op eigen risico. Wij adviseren dan ook altijd een goede back-up te maken voordat je verdere stappen onderneemt.

  1. Maak een back-up van je Registry.
  2. Ga naar ‘Start’ en type in de zoekbalk Regedit.
  3. Ga naar de volgende map: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders.
  4. Zoek in het rechterpaneel naar vermeldingen van de schijf die zijn genoemd in de foutmelding.
  5. Pas deze vermeldingen aan naar de C-schijf (rechtermuisknop ➔ ‘Aanpassen’). Zorg ervoor dat het genoemde pad bestaat.
  6. Voer dezelfde stappen uit voor de map HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders.

Tot slot

Je bent nu op de hoogte hoe je de error 1327 kan verhelpen. Heb je hier toch hulp bij nodig? Dan kunnen wij je helpen via één van onze specialisten. Neem voor meer informatie contact op met onze Support.

Reactie plaatsen