IfcZones aanmaken in Revit
18 september 2019 
in Revit
1 min. leestijd

IfcZones aanmaken in Revit

Groot nieuws! Vandaag is er een nieuwe ILS Ontwerp & Engineering uitgekomen. In deze nieuwe editie vind je een aantal verrassende termen. Zo staat er bijvoorbeeld in hoofdstuk 00 dat Project specifiek gekozen kan worden om IfcZones op te vragen.

Maar wat zijn IfcZones en (nog belangrijker) hoe exporteer je deze zones vanuit Revit naar jouw IFC? Je leest het stap voor stap in dit blog. Als voorbeeld zal ik in dit, en in het volgende blog IfcZones creëren zoals ze momenteel in de RVB-BIM Norm (RBN) uitgevraagd worden.

Wat zijn IfcZones?

IfcZones zijn niet meer dan een bundeling van IfcSpaces. Door deze spaces te voorzien van een parameter met daarin een code of omschrijving worden ze gegroepeerd. Alle spaces met dezelfde code komen in de IfcZone met de desbetreffende naam.

Hoe voeg je IfcZones toe aan Revit?

Om IfcZones te kunnen exporteren moet je jouw template (of project) klaarmaken. Je voert hiervoor twee of meer projectparameters toe. De twee projectparameters die sowieso toegevoegd moeten worden zijn:

  • ZoneName;
  • ZoneObjectType.

Wil je meerdere types voor je zones aanmaken nummer dan door vanaf 2 achter de parameters.

ZoneName” hoort bij “ZoneObjectType” en daarna kan je verder naar “ZoneName2” die hoort bij “ZoneObjectType2

Tot slot

Vanaf nu weet je wat IfcZones zijn en hoe je ze toevoegt aan Revit. Heb je hier vragen over? Laat het ons dan weten via het contactformulier of in de reacties. Volgende week post ik een blog waarin ik uitleg hoe je precies kunt voldoen aan de vraag van de RVB BIM Norm.

Reactie plaatsen