InfraWorks 2022: What's new
22 april 2021 
2 min. leestijd

InfraWorks 2022: What's new

De nieuwe 2022 versie van Infraworks is uit! In dit blog kom jij snel te weten wat de nieuwe features zijn.

Decorations voor Component en Corridor Roads

De Decorations bestaan al langer als handige manier om 3D-objecten langs een as te kunnen plaatsen. We kennen deze eigenlijk al vanuit de planning roads maar het is sinds de vorige release ook mogelijk geworden om ze op Component Roads toe te passen. Echter worden de nieuwe Decorations met een nieuwe techniek gegenereerd. Dit betekent dat ze sneller werken en nu ook mogelijk zijn om toe passen op de geïmporteerde Civil 3D Corridors Component Roads.

De oudere type Decorations kunnen niet meer gewijzigd worden en dienen geconverteerd te worden naar het nieuwe type.

Een bijkomend groot voordeel van de nieuwe Decorations is dat ze los van het ontwerp geplaatst- en gewijzigd kunnen worden. Dus vanaf nu hoef je niet steeds te wachten bij een aanpassing van bijvoorbeeld de tussenafstand van de Decorations op het genereren van het nieuwe as-ontwerp. Dit maakt het uitproberen van varianten een stuk fijner.

Nieuw is ook dat je nu Decorations los van een as kunt plaatsen, dus op een willekeurige plaats in het model. Vanzelfsprekend kunnen dit ook 3D objecten zijn die in Inventor parametrisch zijn opgebouwd.

Nieuwe 3D-vegetatie objecten

Er zijn vele extra 3D-objecten te vinden in de nieuwe versie waarbij het nog makkelijker wordt om een realistische omgeving te creëren. 3 struiken, 17 bloemsoorten, 3 hagen, 3 weide typen en 6 nieuwe grassoorten.

De nieuwe vegetatie objecten zijn geoptimaliseerd voor het toepassen in grotere gebieden waardoor er geen grafisch performance verlies meer is. Hiermee wordt het mogelijk om meer realistische projecten te maken.

Complexe ligger geometrie voor bruggen

Meer complexe en parametrische geometrie vanuit Inventor kan nu worden toegepast. Ook zijn iLogic scripts ondersteund. Binnen InfraWorks kun je dan alle parameters nog aanpassen en types aanmaken.

De Civil Structures Revit workflow ondersteunt vanaf nu ook een Revit Shared Parameter bestand waarmee gedeelde parameters en waardes mogelijk zijn bij de imports van IMX brugconstructies in Revit.

Conclusie

Er wordt flink doorontwikkeld op nieuwe features in InfraWorks. Eén van de fijnste verbeteringen is dat we nu kunnen beschikken over het gecorrigeerde Amersfoort RDNew coordinatensysteem waarbij de geometrische uitwisseling van modellen met Civil 3D en het ESRI ArcGIS platform sterk verbeterd is!

Reactie plaatsen