Laatste kans: Switch van Maintenance to Subscription
19 maart 2019 
1 min. leestijd

Laatste kans: Switch van Maintenance to Subscription

Het is al geen nieuws meer: Autodesk biedt sinds 2016 geen kooplicenties meer aan. Om de gebruikers te helpen met overstappen naar het nieuwe licentiemodel is het Maintenance to Subscription (M2S) programma gestart. Dat programma gaat vanaf mei het derde en laatste jaar in. In het laatste jaar wijzigt Autodesk het M2S programma. In dit blog vertel ik je over de belangrijkste veranderingen en hoe jij gebruik kan maken van de laatste kans om over te stappen naar een Subscription.

Voor welke licenties is het M2S programma?

Het gaat om kooplicenties met een actief onderhoudsplan (Maintenance Plan). Het Maintenance Plan geeft jou onder andere toegang tot de jaarlijkse nieuwe release en het gebruik van (3) vorige versies. Let op: Kooplicenties zonder actief Maintenance Plan en reguliere subscriptions komen niet in aanmerking voor dit programma.

De mogelijkheden van het Maintenance to Subscription programma

Met het Maintenance to Subscription programma word je als trouwe gebruiker van Autodesk software beloond!  Je krijgt de mogelijkheid om jouw kooplicentie om te zetten naar de abonnementsvorm. Naast direct voordeel op de verlengingsprijs krijg je meer functionaliteit, toegang tot tussentijdse updates en kun je zelfs voordelig upgraden naar een Collection. Vol met op elkaar afgestemde tools waarmee jij nog effectiever kunt werken en klaar bent voor de toekomst. Meer weten over de verschillende verlengingsopties? Mijn collega Christian vertelt jou hier alles over in zijn blog over deze overstap.

Prijswijzigingen vanaf 1 mei

De prijzen van het Maintenance to Subscription programma stijgen per 1 mei. Wat niet verandert is dat je met de switch een aanzienlijk prijsvoordeel hebt ten opzichte van nieuwe Subscriptions of het verlengen van jouw Maintenance Plan. Ook geeft Autodesk nog steeds dezelfde prijsgarantie. Je stapt alleen in op een hogere prijs dan voor 1 mei. De prijzen voor de switch stijgen met ongeveer 5%. Daarnaast is de switchprijs niet meer vast te zetten voor de eerste 3 jaar. De prijzen gaan mee in de opgegeven prijsontwikkelingen vanaf mei 2021.

Wel jouw prijs vastzetten voor 3 jaar? Kies dan voor een 3-jarig contract. Vanaf 27 maart krijg je ook nog eens 10% korting op de switchprijs als je kiest voor deze contracttermijn. Ben je al eerder overgestapt maar wil jij ook 10% korting bovenop jouw al vastgelegde switchprijs? Dat kan! Bij de verlenging van jouw (geswitchte) licenties kun je er voor kiezen over te stappen naar een driejarig contract.

Laatste kans om te switchen!

Dit is het laatste jaar waarin je jouw kooplicenties voordelig kunt omzetten naar het nieuwe licentiemodel. Bovendien zullen de prijzen voor verlenging van het Maintenance Plan stijgen met maar liefst 20%. Dit is dan ook hét moment voor jou als gebruiker om de overstap naar subscription te maken.Wil je weten wat jouw opties zijn? Of heb je vragen? Onze adviseurs nemen graag de mogelijkheden met je door en beantwoorden jouw vragen. Neem gerust contact met ons op of reageer onder dit blog!

Reactie plaatsen