Lancering nieuwe AEC-cloudoplossing: Autodesk Forma
10 mei 2023 
2 min. leestijd

Lancering nieuwe AEC-cloudoplossing: Autodesk Forma

Tijdens de Autodesk University in November 2022 werden wij van NTI CAD & Company ontzettend blij: Autodesk Forma werd aangekondigd met een eerste release op 8 mei 2023. De nieuwe cloudoplossing was een van de drie 'industry clouds' die afgelopen najaar werden aangekondigd op Autodesk University.

Wat is Autodesk Forma?

Autodesk Forma is een cloudoplossing gedeeltelijk gebaseerd op Spacemaker, een cloud-native ontwerp- en ontwikkeltool voor in de vroege fase in het bouwproces. Met Autodesk Forma bundel je de krachten van Spacemaker & Formit Pro samen, volledig in de Cloud. De oplossing wordt doorgaans gebruikt door architecten, stedenbouwkundigen en vastgoedontwikkelaars. Met de overname van Spacemaker in 2021 is de transformatie in een stroomversnelling gegaan.

Autodesk werkt hiermee aan de volgende stap van BIM met de inzet van AI. Met Autodesk Forma heb je nu alle tools tot je beschikking om vanuit je stedelijk concept ontwerp tot aan Digital Twin te stroomlijnen met geconnecteerde workflows. Zoals iedereen heeft geleerd van de wereldwijde pandemie is verbinding met mensen, data en workflows essentieel voor het reduceren van de faalkosten. Met deze nieuwe cloudoplossing kunnen jullie met al je collega’s en partners samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden of de fase van het bouwproces. Hierbij staat de Cloud centraal.


Welke features biedt het?

Deze intuïtieve, collaboratieve, cloudgebaseerde AI-software stelt jou in staat om hoogwaardige locatie- en conceptvoorstellen te ontwerpen, gebaseerd op data.

  1. Maak in minder dan 2 minuten 3D-massamodellen van jullie locatie en omgeving met behulp van automatische datasets.
  2. Genereer de beste locatievoorstellen en ontvang nauwkeurige analyses voor meer dan 100 criteria zoals geluid, wind, zon en begroening.
  3. Stroomlijn uw plannings- en ontwerpworkflows in een vroeg stadium met intuïtieve tools en een generatief ontwerp.


Voor wie is het?

Iedereen die betrokken is bij ontwerpen in een vroeg stadium. Of je nu architect, stedenbouwkundige of vastgoedontwikkelaar bent: Autodesk Forma is jouw tool!

Wat is het licentiemodel?

Autodesk Forma is toegevoegd aan de AEC-collectie. Dat houdt in dat iedereen met deze collectie direct kosteloos aan de slag kan. Verder is het mogelijk om Autodesk Forma als losse licenties aan te schaffen. Neem contact met ons op voor een passend advies. We helpen je graag!


Wil je meer weten over Autodesk Forma?

Op 20 juni geven Collin en Chris samen met Autodesk een webinar over deze nieuwe AEC-cloudoplossing. Gratis en vrijblijvend. Wil je erbij zijn? Hier kun je je meteen aanmelden.

 Wil je meer weten over Spacemaker? Lees onze blogs op: Blog | CAD & Company (cadcompany.nl)

Reactie plaatsen