Maak een vliegende projectstart met projecttemplate 2.0
27 augustus 2021 
1 min. leestijd

Maak een vliegende projectstart met projecttemplate 2.0

Bij ieder bedrijf wordt er gewerkt met een standaard projectmappenstructuur. Zodra er een nieuw project wordt gescoord, worden standaard mappen gekopieerd en wordt er een nieuw projectnummer aangemaakt.

Een projecttemplate is een soort project pakket waarmee nieuwe projecten aangemaakt kunnen worden. Het kan ervoor zorgen dat je op een snelle manier een nieuw project kunt opstarten. Projecttemplates in Windows kunnen onder andere mappen, standaard documentlayouts, modelstylen en rechten op mappen bevatten. Dit noemen wij projecttemplate 1.0. Maar wat nou als wij hier een projecttemplate 2.0 voor kunnen adviseren?

Autodesk Construction Cloud

Autodesk Construction Cloud is het documentmanagementsysteem voor iedereen in de bouwsector en tijdens de gehele levenscyclus van de planontwikkelingen, gebouwen, installatie of objecten. Met de Autodesk Construction Cloud breng je elk projectteam samen van ontwerp tot oplevering op één cloudoplossing. De basis is een documentmanagementsysteem volgens het principe van een Common Data Environment.

De Autodesk Construction Cloud werkt volgens de projecttemplate 2.0. Met de functie projecttemplate kun je heel veel instellingen, werkstromen en projectstructuren standaard vastleggen. Dit hoef je maar één keer te doen en ieder nieuw project zal met deze standaardopbouw aangemaakt worden. Een projecttemplate zorgt voor uniformiteit, standaardisatie en een eenduidige manier van structuur voor projecten. Niet geheel onbelangrijk: het scheelt heel veel tijd en dubbel invoerwerk!

Wat automatiseer je met de projecttemplate 2.0?

Het opstarten en instellen van een nieuw cloudproject kan handmatig een hele dag in beslag nemen. Doormiddel van het inrichten van een projecttemplate, hoef je de volgende activiteiten (afhankelijk van het product dat je gebruikt) maar één keer uit te voeren. Door het gebruik van het projecttemplate start je binnen 5 minuten een nieuw project op.

Wat automatiseer je met de projecttemplate 2.0?

Autodesk Docs:

 • Mappen- & supmappen indeling
 • Projectleden met toegangsniveau en rollen
 • Machtigingen op mappen per gebruiker, rol en bedrijf
 • Standaard attributen. (Eigen kolommen met informatie in de mappen)
 • Meldingen/Incidenten

Autodesk Build:

 • Formulieren
 • RFI’s
 • Indieningen/submittals
 • Bedrijfsmiddelen (Assets)

Autodesk Takeoff:

 • Standaardpakketten (gereedschap om hoeveelheden vast te leggen)

Autodesk Cost:

 • Bijna alle instellingen kunnen vastgelegd worden in het projecttemplate, denk aan: Meeteenheden, documentsjablonen, staartkosten, werkschema's, kolommenindeling.

Tot slot

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Autodesk Construction Cloud en wil je weten wat elke module voor jullie organisatie kan betekenen? Op dinsdag 7 september geven wij een webinar met een overview van het gehele Autodesk Construction Cloud platform.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een projecttemplate? Of zou je geïnformeerd willen worden over de mogelijkheden van de projecttemplate 2.0? Neem dan gerust contact met ons op.


Reactie plaatsen