Met trots presenteren wij... Pillr!
01 februari 2021 
in Pillr
3 min. leestijd

Met trots presenteren wij... Pillr!

Elke dag 1% beter, sneller en slimmer kunnen werken. Dat is de reden dat wij Pillr ontwikkeld hebben voor de markt. Want elk bedrijf wordt een techbedrijf.

Kijk bijvoorbeeld naar Netflix, AirBnB en Uber. Al deze bedrijven hebben namelijk iets gemeen met elkaar. Ze zijn revolutionair als het gaat om digitalisering van de samenleving in een ontzettende traditionele sector.

AirBnB zette de hotelbranche op zijn kop door mensen hun eigen huis te laten verhuren. Uber deed dit voor de taxibranche en Netflix veranderde ons totale kijkgedragTegenwoordig zijn deze bedrijven niet meer weg te denken uit de maatschappij.

Onze branche is van nature ook zo’n traditionele sector. Sommigen mensen noemen het zelfs conservatief. “We doen het al jaren zo dus waarom zouden we het anders doen” is helaas nog steeds een vaak gehoorde kreet.

Stroomversnelling en disrupties

Toch zijn we erin geslaagd om van de tekentafel de stap te maken naar 2D CAD. En vanuit 2D CAD naar 3D en BIM te komen. Met de komst van het laatste is hier de digitale revolutie in een stroomversnelling geraakt. Maar deze stroomversnelling zorgt ook voor disruptie in onze data en brengt daarnaast diverse uitdagingen met zich mee. Zeker nu wij ook hybride moeten werken als gevolg van de Coronacrisis.

We werken met diverse besturingssystemen en webbrowsers. Daar gebruiken we weer diverse modelleer-software op dat ook nog eens diverse bestandstypen gebruikt. Dit maakt het samenwerken tussen alle partijen er niet makkelijker op.

Naast alle softwarepakketten om te kunnen modelleren hebben we ook te maken met diverse branche standaarden (ILS-en) en protocollen die ons vragen data en kwaliteit vast te leggen in de modellen. Maar hoe en waarop controleren we dit? En belangrijker nog: hoe borgen we en leggen we dit vast?

Alsof bovenstaand nog niet genoeg is wordt de communicatie rondom onze projecten ook steeds complexer en onoverzichtelijker. E-mail, telefoon, Whatsapp, Excel- en Wordlijsten of gedeelde One-notes. Want dit geldt niet voor één project maar alle projecten waar je aan werkt. Uiteindelijk verlies je het overzicht en de grip op je project.

Pillr en DevOps

Pillr hebben wij daarom helemaal her-ontwikkeld met de nieuwste technologieën om zo deze disrupties en uitdagingen aan te pakken. Deze pakken wij namelijk op diverse lagen aan. Pillr is ontstaan uit het gedachtegoed van DevOps. Dingen steeds beter, sneller en slimmer doen. Elke dag die 1% beter. Dit is nodig in de huidige maatschappij waarbij we steeds meer, met minder én tegen lagere kosten moeten doen. Je hebt daarvoor wel een goede fundatie nodig om jouw werkprocessen optimaal te kunnen managen, uitvoeren en zelf te automatiseren.

Drie pijlers en vier partijen

Pillr legt de focus op drie uitdagingen.

  • Makkelijker samenwerken
  • Heldere communicatie
  • Inzichtelijke data

Voor ontwerpers

Pillr is het platform waar je snel en simpel jouw model deelt met de opdrachtgever of andere geïnteresseerde. Door gebruik te maken van de online modelchecker controleer jij razendsnel of je voldoet aan de BIM basis ILS of andere uit het protocol komende regels. Hiermee zorg jij er ook voor dat de kwaliteit van jouw model verhoogt maar ook waarborgt. Gebruik het takenbord om zowel interne als externe communicatie te stroomlijnen en creëer daarbij een centrale plek voor de single source of truth.

Voor bouwers

Voor bouwers zoals aannemers en bouwkostendeskundigen is Pillr dé tool om de informatie van het BIM-model te controleren op betrouwbaarheid. Gebruik diagrammen om visueel inzicht te krijgen in hoeveelheden. Gebruik de online modelchecker om het BIM-Model te controleren op specifieke data. Gebruik het takenbord om communicatie met jouw ketenpartners te stroomlijnen.

Voor beheerders

Voor beheerders zoals projectmanagers is Pillr dé tool om gegevens uit BIM-modellen te halen en het ontwikkelingsproces te ondersteunen. Gebruik de diagrammen om visueel inzicht te krijgen in het BIM-model. Houdt met het algemene dashboard grip op meerdere projecten. Stuur bij door gebruik te maken van het projectdashboard en het takenbord.

Voor gebouweigenaren

Voor eigenaren zoals gebouweigenaren, facilitaire bureaus of gemeentes en overheden is Pillr dé tool om inzicht te krijgen in hun vastgoed. Koppel sensoren om jouw bestaande vastgoed om te zetten naar een Digital Twin. Met de diagrammen bieden we visueel inzicht het model. Maak gebruik van de koppelingen naar tooling om MJOP’s te maken. Bekijk en inventariseer de materialen van je bouwwerken. Krijg inzicht in de levenscycli en neem actie wanneer nodig.

Werken op basis van continious integration

Continuous integration komt ook vanuit DevOps. Deze term houdt in dat elke dag de code die door de developers wordt geschreven ingecheckt wordt en gecontroleerd. De volgende ochtend krijg ik feedback terug en creeer ik zelf lerendvermogen. Dit wordt automatisch gedaan. Exact de manier hoe onze regelgebaseerde modelvalidatie checker werkt. Hoe vaker er getest wordt hoe sneller de problemen gelokaliseerd worden. Voeg daarom heen je gecentraliseerde communicatiesysteem.  Daarmee krijg je grip op je proces, kan je dus eerder bijsturen en werk je uiteindelijk beter, sneller en slimmer.

Nieuwsgierig?

Wil je nou meer weten of een demo krijgen over wat Pillr voor jou organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Reactie plaatsen