Nieuwe functies NTI TOOLS Revit
01 juni 2022 
in Revit
2 min. leestijd

Nieuwe functies NTI TOOLS Revit

In dit blog vertel ik je graag over de nieuwe nieuwe versie van de NTI TOOLS Revit die vanaf 1 juni beschikbaar is om te downloaden. De nieuwe versie ondersteunt de nieuwe Autodesk Revit-release 2023 en de vorige 2022 en 2021-release. 

Optimalisatie en nieuwe functies 

De release van 2021.4, 2022.2 en 2023.0 is gericht op optimalisaties in bestaande functies en een aantal nieuwe functies.  

  • View Tab Colors     - Nieuw 
  • Align Annotations     - Nieuw 
  • Arrange Viewports     - Nieuw 
  • Referencing Sheets     - Vernieuwd 
  • Model Cleanup     - Vernieuwd 

View Tab Colors - Tabkleuren weergeven op bestandsnaam of weergavetypes 

Je kent het wel, je hebt meerdere Revit projecten openstaan met dezelfde naamstandaarden en bent hierdoor veelvuldig door de tabbladen aan het klikken. Met deze nieuwe functie kleur je per project automatisch het weergavevenster en worden de weergaves per project gegroepeerd. Met deze nieuwe functie vergis je je nooit meer in het juiste venster. Align Annotations – Annotaties en tags sneller uitlijnen voor betere documentatie 

Met deze nieuwe functie kun je snel en eenvoudig annotaties, teksten en tags uitlijnen. Ben je bijvoorbeeld details aan het maken met veel tags, dan kun je deze snel in één lijn uitlijnen met elkaar. Ook voor het uitlijnen van bijvoorbeeld ruimte tags op een plattegrond is dit ontzettend handig. 


Arrange Viewports - Orden de volgorde van Viewports in sheets 

Met deze nieuwe functie heb je de mogelijkheid om meerdere Views op een Sheets te ordenen qua volgorde. Dat wil zeggen, je kunt views over elkaar heen plaatsen en de volgorde aanpassen voor bijvoorbeeld plafondplannen onder kanaal- of leidingplannen te plaatsen. 

Referencing Sheets (Rebuild) - Nieuwe workflow die de prestaties verbetert 

Benieuwd welke objecten er op welke sheets geplaats zijn? De gebruiker kan nu specifiek individuele object selecteren en zoeken naar zichtbaarheid op sheets, hieraan kunnen vervolgens revisies worden toegevoegd. Met de nieuwe Referencing Sheets krijg een sneller overzicht met het nieuwe ingebouwde voorbeeld voor Sheets en Views. 

Model Cleanup – Optie toegevoegd met automatisch Purge Unused functie 

Tijdens het opschonen van jullie model, had je de mogelijkheid om handmatig de niet gebruikte families of views te verwijderen. Deze functie is nu toegevoegd aan de Model Cleanup functie binnen de NTI TOOLS Revit. Dit scheelt een handmatig actie en zorgt voor uniformiteit. 


Tot slot 

Naast deze nieuwe en verbeterde functies beschikt NTI TOOLS Revit nog over ongeveer 100 andere functies! Wil je hier meer over weten? Plan een gratis demo is, dan vertel ik je hier graag meer over! 

Reactie plaatsen