Ontdek wat er nieuw is in Autodesk Vault Professional 2024.2
09 november 2023 
in Vault
2 min. leestijd

Ontdek wat er nieuw is in Autodesk Vault Professional 2024.2

We zijn bij CAD & Company enthousiast over de release van Autodesk Vault Professional 2024.2!
Deze nieuwste versie is verbeterd met enkele mooie nieuwe functies en kleine aanpassingen die ontworpen zijn om je gegevensbeheer verder te verfijnen. In deze blogpost duiken we in de deze verbeteringen en nieuwigheden van deze release, met een focus op administratieve verbeteringen, clientverbeteringen en de nieuwigheden in de Vault Thin Client.

Laten we beginnen!

Clientverbeteringen
De nieuwe release brengt enkele handige aanpassingen in de Rename Wizard. Je kunt binnen deze Wizard nu property kolommen toevoegen, de volgorde van kolommen wijzigen, gegevens uitlijnen en kolommen sorteren. Daarnaast is de flexibiliteit geïntroduceerd om de default prefix/suffix te wijzigen of helemaal niet te gebruiken. Een andere interessante toevoeging is ook de mogelijkheid om waardes te kopiëren en plakken tussen meerdere kolommen.


Een andere belangrijke verbetering is de toevoeging van Show/Hide Markup waarmee je gemakkelijk visualisatiecontent kunt bekijken. Daarbij is er nu ook ondersteuning voor het publiceren van DWFs en DWFx bestanden naar Shared Views.

Administratieve verbeteringen
Binnen de administratieve tools van Vault 2024.2 is nu de mogelijkheid voor administrators om basisconfiguratie-instellingen centraal te beheren en uit te rollen naar clientmachines. Hieronder vallen grid views, saved searches en shortcuts. Daarnaast biedt deze nieuwe release functies zoals het kopiëren, hernoemen, of verwijderen van gedistribueerde views, searches en shortcuts. Ook is er een extra laag van flexibiliteit toegevoegd met de File Store Validation tijdens backups.

Ook het beheer van gebruikers is verfijnd. Administrators kunnen nu het totale aantal en het aantal geselecteerde gebruikers en groepen bekijken. Er zijn daarnaast aanpassingen gedaan aan de "Add Group" dialoog en er is een nieuwe "Vault to File" mapping voor het 'Created by' System Property gemaakt.


Thin Client verbeteringen
Bij de Thin Client van Vault 2024.2, zien we een betere integratie om te schakelen tussen verschillende workspaces en een consistente sorteervolgorde tussen Thick en Thin Client. Net als bij de Vault Client is de Show/Hide Markup functie toegevoegd voor een betere visuele ervaring.

Conclusie
Autodesk Vault Professional 2024.2 zet weer een mooie stap vooruit met verbeteringen die zowel het beheer als de clientfunctionaliteit verrijken. Of je nu kijkt naar de uitgebreide clientaanpassingen, de administratieve tools of de verbeteringen in de Thin Client, deze release is ontworpen om organisaties te helpen hun gegevensbeheer te optimaliseren en een vlottere samenwerking te garanderen.

Tot slot
Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben of juist hulp nodig hebben met het upgraden naar Autodesk Vault Professional 2024.2, aarzel dan niet om contact op te nemen met mij of één van mijn collega’s.

Reactie plaatsen