Procesoptimalisatie voor Engineering, Werkvoorbereiding en Productie
05 september 2018 
in Overig
1 min. leestijd

Procesoptimalisatie voor Engineering, Werkvoorbereiding en Productie

Veel klanten hebben te maken met een aantal trends binnen hun markt. Zoals globalisering, toenemende concurrentie en de complexiteit van producten. Vaak worden onder druk fouten gemaakt met extra kosten als gevolg.

Marges staan onder druk

Veel bedrijven in de maakindustrie worstelen met steeds lager wordende marges. Eén van de redenen is duurdere grondstoffen, die lang niet altijd (volledig) door te berekenen zijn. Ook vinden maakbedrijven het lastig veranderingen door te voeren in hun organisatie. Vaak komt dit door gewenning en een traditionele mindset bij hun werknemers. En als ze willen veranderen, zijn er vaak geen marges meer om te schakelen. Als er al met pijn en moeite geautomatiseerd wordt, dan mag dit niets kosten. Met andere woorden; er wordt doorgemodderd. Eén van de oplossingen is procesoptimalisatie door je engineeringproces richting werkvoorbereiding en productie te optimaliseren. Om zo efficiënter te werken, je productiviteit én je marges te verhogen! Een sprekend voorbeeld hiervan is Stinis Holland B.V.

Maak van uren minutenwerk!

Op hun afdeling Engineering wordt al heel efficiënt gewerkt. Alle engineeringgegevens die zij nodig hebben voor het bouwen van hun spreaders, beheren zij in Autodesk Vault Professional. Alle tekeningen en documenten zijn hierdoor beschikbaar voor de afdeling werkvoorbereiding. Alleen kost het verzamelen van alle tekeningen en documenten voor productie door de afdeling werkvoorbereiding, per stuklijstregel zo’n twee tot drie minuten. Bij een tekening met gemiddeld 30 stuklijstregels dus al minimaal 1 uur!

Nu beschikken zij over een oplossing, waarbij de gegevens uit Vault Professional zijn geïntegreerd met hun ERP-applicatie Isah. Hierdoor kost het verzamelen van gegevens door werkvoorbereiding veel minder tijd; zij maken van uren minutenwerk! Dit is een schoolvoorbeeld van procesoptimalisatie in het engineeringsproces.

Ook productiever door procesoptimalisatie?

Wil jij ook productiever worden door dit proces te optimaliseren? Ik adviseer al ruim 13 jaar bij het optimaliseren van processen en hoe de Autodesk oplossingen hierbij kunnen helpen. Wil je meer weten? Stel je vraag gerust hieronder of neem contact met mij op.

Reactie plaatsen