Revit vs. Revit LT
08 juni 2015 
in Revit
1 min. leestijd

Revit vs. Revit LT

Hoewel Revit LT alweer enige tijd op de markt is, is het vaak nog niet duidelijk wat het verschil is tussen Revit en Revit LT. Voordat je de software koopt, is het verstandig eerst uit te zoeken wat voor jou de beste optie is: Revit vs Revit LT. Zo weet je zeker dat je niet betaalt voor opties die je niet gebruikt of dat je essentiële functies mist. In dit blog lees je uitgebreid over de verschillen. 

Wat is Autodesk Revit software?

Voordat ik je de verschillen uitleg, is het verstandig om een korte inleiding over Revit software te geven. Revit is specifiek ontwikkeld voor Building Information Modeling (BIM). Met deze software kunnen bouwprofessionals energiezuinigere gebouwen van hogere kwaliteit ontwerpen, bouwen en onderhouden. Dit gebeurt door middel van 3D-ontwerpen. Deze 3D-ontwerpen en realistische objecten dienen als basis voor betrouwbare en accurate documentatie. Creëer nauwkeuriger en kwaliteitsvolle ontwerpen die maakklaar zijn en documenteer binnen een gecoördineerde 3D model-gebaseerde omgeving, die automatisch wordt bijgewerkt wanneer je jouw ontwerp wijzigt.

Wie is de Revit gebruiker en wie is de Revit LT gebruiker?

Vaak wordt gedacht dat Revit door grote organisaties wordt gebruikt en Revit LT bij kleinere organisaties of ZZP-ers. Deze redenering is in de praktijk niet zo zwart-wit. Welke gebruiker bij welke software hoort, hangt geheel af van de behoefte. De grootste verschillen tussen de twee programma’s worden uitgelicht.

Welke functies zitten niet in Revit LT?

Gelijktijdig werken 

Met Revit LT is het niet mogelijk om gelijktijdig in hetzelfde model te werken. Met Revit is deze functie wel beschikbaar.

API (Application Programming Interface)

Dit is software ontwikkeld door derden. In Nederland wordt hier veel gebruik van gemaakt. Dit zijn bijvoobeeld bouwdelen die aangeleverd worden in andere software. In Revit zit de mogelijkheid om hiermee te werken, maar met Revit LT is dit helaas niet mogelijk.

Importeren en exporteren

De mogelijkheid om te importeren in Revit LT bestaat niet voor DGN, SketchUp®, DWF™ Markup en Point Cloud, Decal bestanden. Daarnaast is exporteren van SAT, ADSK, gbXML, IFC, ODBC, Family Types bestanden niet mogelijk.

In-place and conceptual massing families.

In Revit LT is het niet mogelijk om massastudies te doen. Daarnaast kunnen er geen in-place families/componenten worden aangemaakt. Ook is het niet mogelijk om zonnestudies te animeren. Wel kan er gekozen worden om het op een vast tijdstip te zetten.

Renderen

Revit LT biedt niet de mogelijkheid om te renderen. De mogelijkheid is aanwezig bij Revit als je een subscription contract heeft. Dan heb je in de cloud, Autodesk 360, de optie om te renderen.

Tot slot

Ik hoop dat je nu een goed beeld hebt van de verschillen tussen Revit en Revit LT. Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met ons op.

Reactie plaatsen